20% på alt fra Hay

Sådan kom jeg mig ovenpå kejsersnittet

//GRAVIDITET// Som opfølgning på mit indlæg om hvordan det var at få kejsersnit, lovede jeg et indlæg omkring hvordan det var at komme sig ovenpå det. Forrige indlæg slutter i det sekund Leander kommer op på mit bryst, så herfra starter dette indlæg:

Den efterfølgende halve times tid ligger Leander skiftevis hos mig og Jason alt imens det bliver grædt en del glædestårer og taget en hulens masse billeder. Personalet var enormt gode til at hjælpe med dette, hvilket var så rart. Nede i den anden ende, bag forhænget blev jeg syet sammen. Men for at være ærlig, så skænkede jeg det absolut ikke en tanke. Fokus var et helt andet sted. Og med ét var vi færdige og klar til at blive kørt tilbage på stuen. Vi sagde pænt farvel til verdens bedste operations team – så mærkeligt at det bare var det, vi gik ind på stuen med en stor mave og blev kørt ud en time efter med en baby på brystet. Wow!

// Lille bitte elskling //

Da vi kommer tilbage på stuen bliver vi mødt af Jason’s mor som selvfølgelig er ovenud lykkelig. Og så bliver der taget lidt flere billeder. Næste punkt (eller første punkt egentlig) er at jeg skal have noget mad; jeg får to stk hvide toast med smør. Og så skal jeg drikke. Aldrig i mit liv har jeg været så tørstig! Jason henter 1 liter kold vand, som jeg drikker i løbet af et par minutter. Han bliver bedt om at hente endnu en liter, eller måske var det hans mor som gjorde det, det husker jeg ikke helt. Denne bliver også drukket på ingen tid. Aldrig har jeg oplevet noget lignende. I de første 24 timer efter operation tror jeg at jeg drak 20 liter vand, og det er ikke en overdrivelse – det var van(d)vittigt (høhø!).

Straks efter jeg fik mad kom jordemoderen ind og hjalp mig med at ligge Leander til brystet så han også kunne få mad. Han er født kl 11.53 og allerede kl 12.51 ligger han og spiser – så vildt altså! Og han var bare på brystet med det samme! Jeg havde malket ud med hånden i to uger op til kejsersnit, om det gjorde det lettere for ham, det skal jeg ikke kunne sige, men var glad for jeg gjorde det 🙂 Jeg fik i øvrigt af vide af jordemoderen at det var enormt vigtigt jeg sad ret op og ammede samt lænede mig en smule forover for mælken let kunne løbe. Det skal vise sig at være et rigtig dårlig råd skal jeg hilse at sige, men mere om det længere nede…

Mht smerter, så var jeg de første par timer efter operationen stadig dækket ind af bedøvelsen. Herefter begyndte følelsen at komme tilbage i mine ben og uundgåeligt, begyndte jeg at kunne mærke smerte fra det nye sår. Dog vil jeg sige at smerten virkelig ikke var slem, og jeg var godt dækket ind med smertestillende. Efter 2-3 timer (og mindst 5 liter vand mere og en halv liter cola) blev vi kørt op på sengeafdelingen. Jeg var på forhånd blevet henvist til en enestue hvis muligt, dette var dog ikke muligt da de alle var taget af mødre som havde mere brug for det end mig, fair nok! Så vi kom ind på en firemands stue, hvilket jeg havde frygtet! Men for at være ærlig, så ænsede jeg det knap nok, for al fokus var på Leander og ikke andet. Resten af dagen er lidt en rus for mig, var så enormt træt efter ikke at have sovet i to nætter, samt alt det smertestillende gjorde mig også lidt døsig! Vi fik besøg af min skønne specialsygeplejerske, Aileen, som er en evig støtte for mig når det kommer til problemer med maven. Det var stort hun kom kun efter et par timer. Jason’s mor kørte hjem til hans far (som desværre ikke måtte komme på besøg pga helvedesild). Jason hentede pizza til aften og endnu en cola! Og yderligere 5 liter vand, haha! Efter operationen fik jeg lagt et kateter til at dræne min blære så jeg ikke skulle tænke på at komme op på toilettet med det samme, og det var ret smart grundet alt det væske jeg drak! Ved 21 tiden følte jeg mig okay til at komme op at gå en tur, så vi trillede afsted med Leander i vuggen og mig som støttede mig op ad den – det gik så fint!

Jason måtte godt blive og sove ved os på hospitalet, men han ville skulle sidde i en stol og det ville bare ikke være optimalt. Så vi aftalte han kørte hjem for at sove, så han kunne få en god nats søvn og være frisk den næste dag. Og det var så godt vi aftalte det, for søvnen gjorde ham godt Og det betød han var klar til dagen efter!

Natten for mig gik okay, trods alt! Man er jo på en eller anden måde hunderæd fordi man har et lille bitte menneske liggende ved siden af sig, og man jo nærmest ikke aner hvad man skal gøre. Det var lidt besværligt for mig at løfte ham ind og ud af vuggen grundet såret, og ligeledes at få sat mig op for at amme. Jordemødrene var ikke super behjælpelige i løbet af natten, spurgte dem på et tidspunk om jeg ammede rigtigt/om de kunne komme og vise mig hvordan det skulle gøres og de dukkede aldrig op igen. Leander skreg kun én gang i løbet af natten, men husker jeg blev så bange for at han nu ville vække de andre på stuen, så prøvede ihærdigt at shhhse ham, og han faldte da også til ro i løbet af et par minutter. Generelt sov jeg ikke rigtig den nat; min nye baby, ubehag fra såret, amning, væskeindtag (jordemødrene blev bedt om at hente mindst 5 liter vand i løbet af natten og jeg undskyldte hver gang).

Torsdag morgen hentede jeg morgenmad lige overfor min stue. Jeg lod Leander ligge på min seng mens jeg hentede det, og husker jeg var liiiidt bange for om det nu var okay at gøre, altså bare lade ham ligge alene. Jeg ved stadig ikke om det var det smarteste at gøre, men det gik jo fint og jeg var væk i max to minutter 🙂 Jason kom umiddelbart efter jeg havde spist og så blev vi ellers tilset af en jordemor som kunne se vi havde det rigtig godt og derfor sagde ‘skal vi ikke se om du kan komme hjem idag?’. Så da der var stuegang blev lægen og jeg enige om at vi sagtens kunne komme hjem. Det er ikke normalt at man bliver udskrevet dagen efter et kejsersnit, men jeg priser mig lykkelig for det gik sådan!

Så med tasken pakket med smertestillende og vores lille Baby i vuggen, gik vi ned til bilen og kørte hjemad <3 Og priste os lykkelige for vi fik lov!

// Vores skønne Leander lige efter han var komme hjem //

Derhjemme de følgende dage gjaldt det for mig bare om at komme mig ovenpå operationen. Smerterne var virkelig overkommelige, virkelig ikke et problem. Dog kunne det være problematisk for mig at få Leander løftet ind og ud af hans seng om natten til amning, samt at få mig møffet op i en oprejst position for at amme. Det var først på 10. dagen da vi fik besøg af jordemoderen at hun viste mig hvordan jeg kunne ligge ned og amme med Leander liggende ind mod mig! Skal hilse at sige jeg bandede en del over der skulle gå ti dage før jeg fik denne teknik vist, især efter kejsersnit. Men hold op det hjalp gevaldigt at jeg kunne ligge ned på siden om natten. Foruden lidt ubehag ved løft, så var de to største gener efter kejsersnittet at jeg tabte mig gevaldigt – og det havde ikke noget med kejsersnittet at gøre. Tror bare jeg havde tabt mig så meget i graviditeten at da Leander var ude, så svandt min krop bare ind til ingenting. Så jeg kæmpede lidt med proteindrikke – men fik faktisk ret hurtigt min vægt op på nogenlunde normal igen. Det andet problem jeg havde var at komme af med afføring (pardon me!) men det er normalt at maven går lidt i stå efter et kejsersnit. Så tror der gik 3/4 dage, og skal hilse at sige at det sidste man har lyst til efter et kejsersnit er at sætte sig lidt halv forstoppet på toilettet og begynde at presse – for det gør mega ondt i arret når man presser. Så det husker jeg faktisk som værende det værste efter operationen…

Så alt i alt; jeg fik en baby og et stort ar nede under bikini linjen. Og så fik jeg verdens bedste fødsels oplevelse. Og til trods for ubehag og lidt smerter i et stykke tid efter fødslen, så ville jeg aldrig have ønsket mig andet end et kejsersnit, det var vitterligt perfekt!

// Maven som den så ud 4 dage efter operation //

// Maven 7 dage efter og stadig på 62kg //

// På 12. dagen var vægten noget lavere, havde tabt over 3 kg på 5 dage.. //

// Bare os tre, trætte, men lykkelige <3 //

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20% på alt fra Hay