Nu kender vi datoen for hvornår vi bliver forældre

Sådan foregår et planlagt kejsersnit… i England

//GRAVIDITET// Lad mig lige beskrive situationen i skrivende stund: kl er 01.57 – jeg har ligget vågen siden kl 00.30. Her er 26 grader i soveværelset, ventilatoren kører for fuld skrue. Jeg har voldsom halsbrand og det lyner og tordner udenfor… Som I nok kan fornemme, så kan jeg ikke sove. Så tænkte i stedet at skrive lidt ned om det forestående kejsersnit, hvordan det kommer til at foregå, vores ønsker osv. For det er sikkert spændende for nogle af jer at læse om – for andre not so much!

Som jeg skrev i mandags er dato altså booket ind for kejsersnit. Og det er fantastisk! Næste skridt for mig er at jeg skal ind på hospitalet to gange inden kejsersnit for at have  steroideindsprøjtninger til at modne baby’s lunger. Til trods for jeg har været i steroidebehandling siden midt juni, så løber de altså ikke nogle chancer da baby bliver født i uge 37,  eller 38. uge. Det tror jeg ikke de gør ved alle kejsersnit, men det skal jeg ikke helt kunne sige. Derudover skal vi kaldes ind til pre-operations konsultation med jordemoder og anæstesilæge og det sker en eller to dage inden kejsersnit. Her gennemgår man hele proceduren og evt medicin osv. Vi har endnu ikke fået at vide hvornår vores samtale er, men venter i spænding. Dog ved jeg allerede 95% af alle de ting man gennemgår, overhørte nemlig en af disse samtaler en dag jeg sad og fik jern på hospitalet (der er ikke noget med lukkede døre politik der, haha) – så føler mig virkelig klar.

Aftenen inden planlagt kejsersnit får man så et opkald fra fødegangen som fortæller hvornår på morgendagens skema man er booket ind. Så på nuværende tidspunkt ved vi stadig ikke hvornår på dagen det bliver. Men de har tre planlagte kejsersnit pr dag (cirka) og enten kan vi blive kaldt ind tidligt som er kl 8.00 eller sent som er kl 10.00. Så vi skal ikke gå og vente hele dagen.

Når vi ankommer til hospitalet bliver vi inkvarteret på en stue og jeg går ud fra de laver nogle tests på baby, blodprøver osv osv. Og så er det bare at vente til operationsholdet er klar inde i teatret. Holdet kommer nok til at bestå af en kirurg/obstetriker, en eller to jordemødre, to anæstesilæger og måske nogle studerende. I mit tilfælde er mave/tarm kirurgerne i øvrigt informeret om jeg er igang med kejsersnit og er derfor på akut tilkald skulle der ske nogle komplikationer overhovedet.

Man går selv ind i teatret og der må Jason være med. Herfra skal der ligges epiduralblokade og det er anæstesilæge som gør det. Det kommer cirka til at tage en halv times tid, at få det hele på plads og bedøvelsen til at virke. Herefter bliver det slået et ‘lagen’ eller en skærm op, så mig og Jason er skærmet for indgrebet. Vi er blevet anbefalet at tage vores eget musik med, så tænker at vi sætter det til at spille når blokaden er lagt og vi er igang. Kirurgen går så igang med indgrebet, som forventes at tage mellem 5-10 minutter. Og så kommer baby. Og kan forhåbentlig komme op hud til hud med det samme. Jeg ved ikke på nuværende tidspunkt om navlestrengen, vægt osv sker inden baby kommer op til mig eller efter – det finder jeg ud af 🙂 Forhåbentlig er alt godt og vi kan være sammen med det lille vidunder, alt imens teamet i ‘den anden ende’ lapper mig sammen; moderkagen skal ud, alt skal syes osv osv. De regner med det hele tager en times tid inde i teatret hvorefter vi bliver kørt tilbage til stuen som fungerer som en opvågningstue.

På opvågningen skal vi så restituere i et par timer indtil jeg begynder at få følelsen tilbage i benene. Denne tid bliver brugt på amning og bare at komme sig, og her må vi have op til tre besøgende.

Derefter er det farvel til fødegangen og vi bliver så kørt op til afdelingen hvor jeg var indlagt i juni. Mine læger har anmodet om jeg får enestue, så det krydser vi virkelig fingre for holder stik. For ellers findes der kun 4 mands stuer og det synes jeg er lige lovligt meget. Jason må være hos mig 24 timer i døgnet, dog er der ikke sengepladser eller noget til ham, så han skal sidde i en stol og sove. Andre gæster er velkomme i besøgstiden 14-19.30.

De første 24 timer vil jeg have kateter i blæren samt få steroider og antibiotika IV for at holde styr på det hele. De siger at normalt er folk indlagt 2-4 nætter efter kejsersnit, så lad os se hvor lang tid vi bliver det. Men der er en god plan for at komme hurtigt igang, så den følger vi selvfølgelig.

Vi har skrevet en fødselsplan ned, bare enkelte ønsker vi har. Eller det er vel mere en actionplan skulle noget gå galt. For mig er det enormt vigtigt at vi ikke bliver separeret fra hinanden, jeg ønsker ikke at nogle af os skulle få en traumatisk oplevelse hvis 1. Jeg skulle ende med ekstra operation og fuld narkose eller 2. baby (mod forventning) skulle få det dårligt og blive kørt væk fra os. Jeg har læst så mange fødselsberetninger hvor sådanne ting er sket. Cathrine’s er et fremragende eksempel. Og jeg vil simpelthen ikke at nogle af os (inklusiv) baby skulle blive efterladt alene. Så det har vi en helt klar plan for, og det er rart! Selvom vi selvfølgelig ikke regner med det bliver aktuelt 🙂

// T-shirt – Here / Shorts – Envii //

4 kommentarer

 • Birgit

  Fin beretning, på dansk hedder det dog operationsstue og ikke teater hvilket er et ret sjovt navn de har på engelsk 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Ja det ved jeg godt det goer, men synes netop det er en lidt sjov betegnelse for det, derfor jeg skrev det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgit

   😂😂 nogen gange “glemmer” man lidt de danske ord når man har boet udenlands i mange år, men det er virkelig etsjovt ord!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Haha ja det goer man helt sikkert! Det sker for mig paa dagligt basis, tror altid min familie griner lidt af det 🙂 Og jeg ved det jo godt selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kender vi datoen for hvornår vi bliver forældre