Gravid uge 21 (21+0 - 21+6)

Derfor skal jeg have planlagt kejsersnit

//BABY//Jeg har et par gange herinde og på Instagram nævnt at jeg skal have planlagt kejsersnit når vi kommer til august. Selvom det ikke er noget jeg som sådan har råbt højt om eller lagt speciel stor vægt på, så har I alligevel spottet de tog jeg har fået en del spørgsmål omkring dette, hvorfor og hvordan og hvorledes. Eller om det er et for personligt spørgsmål til overhovedet at spørge om? Der er visse ting jeg altid vil ønske at holde privat, og så er der ting jeg synes er enormt vigtige at have fokus på, ting man ikke hører om ofte og som bestemt ikke hører sig til på en modeblog, men som er vigtigt at have fokus på ikke desto mindre. Og det hænger sammen med mit forestående kejsersnit…

Siden august/september 2007 har jeg vidst at jeg, når den tid var inde, skulle have kejsersnit. I 2004 fik jeg konstateret en kronisk tarmsygdom, Colitis Ulcerosa, som vendte op og ned på mit liv på mange måder. Jeg var lige fyldt 16 og startet i 1.g. Var klar på livet! 3 år gik med enorme smerter dagligt, enormt indtag af virkelig stærk medicin som intet godt gjorde for min krop og det dulmede på ingen måder mine slemme symptomer. I 10% af tilfælde i Danmark ender patienter med Colitis Ulcerosa med at få opereret tyktarmen væk, da den simpelthen er for syg til at redde/holde i ro med medicin. Jeg var blandt de 10%. Så i sensommeren 2007 blev jeg opereret første gang og fik fjernet hele min tyktarm og fik lagt en midlertidig stomi. Der skulle gå 8 måneder og 5 operationer i maven før stomien blev lagt tilbage og de vanvittige dygtige læger havde lavet en ‘falsk’ tyktarm formet af et stykke af min tyndtarm. Den form for kirurgi, eller skulle jeg sige teknologi, kaldes en J-pouch.

Pga. det enormt fine arbejde lægerne har lavet i min mave, den maskine de er kreeret inden i mig, så kan vi absolut ikke risikere nogen form for ødelæggelse eller bristning i området omkring den falske tyktarm og endetarmen. Noget en baby under vaginal fødsel enormt let kunne ødelægge fuldstændig! Så derfor, for at passe på min indre mekanik (hvis man kan kalde det det), skal jeg have planlagt kejsersnit. Og det kommer til at ske cirka 14 dage før min termin, igen fordi vi simpelthen ikke kan risikere at jeg skulle gå tidligt i fødsel. Så sådan er det, jeg har vidst det i 12 år og har det fuldstændig fantastisk med det – det er det eneste jeg har kendt til. Jeg ved hvad jeg kan forvente af en mave operation, så helingsprocessen efterfølgende bekymrer mig ikke det mindste 🙂

Det ville være sjovt at høre fra nogle af jer med jeres historier og erfaringer med kejsersnit? Ting I kan anbefale? Gode råd? Jeg frabeder mig jordemødre eller andre fagprofessionelle at fortælle mig at vaginal fødsel er langt bedre for barnet, for det er ligesom ikke en mulighed for mig, det håber jeg I forstår 🙂

4 kommentarer

 • Katrine

  ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg fik mine tvillinger ved PKS for 3mdr siden 🙂

  Forbered dig på at de første dage er max frygtelige ift smerter – det var det i hvert fald for mig! Men er fint at sørge for at der er god hjælp omkring én 🙂 Til gengæld gik der ikke så mange uger før jeg følte at jeg fint ‘kunne tage fat’ igen
  – selvom jeg prøvede at vente de anbefalede 4-6 uger 😛

  Ellers tjek ‘kejserinderne’ ud 🙂 ift at arbejde med arret efterfølgende. Følger det ikke selv slavisk ell. Men er opmærksom på at ae, nusse, strække og massere det. Skulle være godt for helingsprocessen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Faten

  Så meget kærlighed din vej❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg fik AKS med min første, da han lå i uopdaget UK og ikke i stilling til en sædefødsel. Spinalblokaden mærkede jeg faktisk ikke blev lagt… Og alt gik så fint. Ens mavemuskler bliver revet over, så man kan slet ikke rejse sig selv den første tid efter. Min mand måtte med i bad og vaske og tørre mine ben og fødder🙈 De første 4-5 dage var slemme, hvor jeg ikke kunne så meget selv, jeg gik ufatteligt langsomt, kunne ikke komme op af sengen selv mv. Men derefter var alt fint. Og jeg var endda ude at løbe på dagen for mit 8 ugers lægetjek. Min amning var lidt udfordret grundet den manglende vaginale fødsel, men med kamp lykkedes det (husk virkelig minimum ca hver tredje time døgnet rundet i de første mange uger!)
  Bedste råd: køb mormor-trusser, der går HØJT op til bagefter😉
  Hvis der er andre, der læser med i kommentarerne, så fødte jeg min anden baby vaginalt uden komplikationer fra mit tidligere kejsersnit.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravid uge 21 (21+0 - 21+6)