Når livet sker

Alt man skal vide om graviditetspuder

//GRAVIDITET// Dette indlæg skulle have været udgivet i starten af ugen, men alle mine planer for bloggen blev lige sat i bero mens jeg var i Aalborg – der var ting der lige tog al min fokus. Og sådan er det. Intet desto mindre er dette indlæg super relevant og har glædet mig til at dele det med jer. For jeg vil nemlig fortælle om min erfaring med Fossflakes’ Comfort-U graviditets pude som jeg har været så heldig at få i gave. Jeg tænker at indlægget bliver stillet mere op som en FAQ, så kan I læse over de spørgsmål som I måske også står med derude og få svar. Sådan et indlæg savnede jeg nemlig da jeg indledte min søgning på graviditetspuder. Hvis I skulle have et spørgsmål som ikke er dækket nedenfor, så stil det gerne i kommentarfeltet, så får jeg opdateret indlægget løbende 🙂

 

Hvad er en graviditetspude?

En graviditetspude, og også Fossflakes’ Comfort-U pude bruges til at give dig en optimale stilling under søvn. Mange opleverømme muskler og led under graviditeten i takt med kroppen vokser, og det kan være enormt svært at finde sig til rette i sengen på en behagelig måde. En graviditetspude går altså ind og støtter hvor netop din krop har behov for det og hjælper dig til at få en langt bedre søvn.

Hvornår begyndte du at undersøge markedet for graviditetspuder?

Jeg havde før graviditeten hørt om de såkaldte ‘pølser’ eller ‘skilsmissepuder’ (historie følger) hos flere bloggere, men havde ikke som sådan tænkt mere over det. Indtil uge 8-10 stykker hvor jeg begyndte at opleve enormt søvnbesvær, faktisk tangerede det til søvnabnø. Jeg var ved lægen og prøvede endda sovepiller, intet virkede. På daværende tidspunkt havde jeg ikke taget på eller var besværet ved min krop, men en nat prøvede jeg at ligge en pyntepude mellem knæene og det havde fantastisk effekt. Derefter begyndte jeg at undersøge markedet, for tænkte det var vejen frem.

Hvorfor vælge en u-formet pude fremfor en pølseformet?

Som jeg har kunne se fra markedet findes der forskellige typer af graviditetspuder, nogle er aflange, pølseformede, og nogle er u-formede som Fossflakes’ Comfort-U. Nu har jeg kun prøvet den u-formede, men jeg kan sagtens forestille mig hvordan den pølseformede ville virke. Fordelen ved den u-formede er at du kommer til at ligge i en form for rede, lidt ligesom et baby nest. Du er altså støttet fra alle sider og har indbygget hovedpude i graviditetspuden. Så hvad end du vender og drejer dig i løbet af natten, skal du ikke tænke på at få puden bugseret rundt med kroppen, for du er støttet overalt.

Hvad er ulempen ved en u-formet graviditetspude?

To ting bør nævnes: Den fylder meget i sengen, vi har en King size seng og synes Jason nogle nætter har måtte ligge og skubbe til mig og puden fordi vi har bevæget os for langt over på hans halvdel. Den anden ulempe, og det er lidt modsættende ift. sidste spørgsmål, er at jeg i løbet af natten godt kan blive ret varm i puden fordi jeg er omgivet fra alle sider.

Hvordan synes Du graviditetspuden har hjulpet dig?

Jeg falder i søvn som en drøm. Ligeså snart jeg får lagt mig til rette i min pude er det som at få kroppen svøbt ind og man svæver på en sky. Støtten er fuldstændig fantastisk! Jeg har så fundet mig et ritual i løbet af natten, hvor jeg efter 3-4 timers søvn vågner og er ret varm. Derefter ligger jeg puden på gulvet i nogle timer for at få luft omkring mig, for derefter igen at tage puden op i sengen og sove videre. Det skal siges at jeg i gennemsnit vågner 4-5 gange i løbet af natten og skal op på toilettet. Så for andre med bedre sovehjerte tror jeg besværet ville være langt mindre end mit 🙂

Hvordan holder jeg graviditetspuden ren?

Betrækket (som man får med gratis) hos Fossflake og iøvrigt er verdens fineste med små stjerner, kan tages af og vaskes. Så det vasker vi hver gang vi vasker vores sengetøj. Derudover kan hele puden også maskinvaskes ved 60 grader. Dog er den ret tung, vel en godt 5kg, så ved ikke helt hvordan jeg ville få proppet den i maskinen 😉

Jeg har svært ved at placere min arm i puden, hvad gør jeg?

Har inkluderet dette spørgsmål, for det var mit problem de første par nætter og vidste ikke hvad jeg skulle stille op. Og kunne forstå andre havde samme problem. Jeg gjorde det forkert at jeg ikke førte min arm ud under puden og krammede den, men lod den ligge fladt ned langs min krop på indersiden af puden. Dette medførte en øm skulder og noget ubehag. Så armen skal altså bare under puder, der hvor kroppen ikke ligger pres på puden, og så er man kørende.

En graviditetspude er en stor investering, er den virkelig nødvendig?

Hvad enten man vælger den u-formede eller pølsen, så vil jeg helt klart sige ja! Min mave fylder virkelig ikke alverdens her i uge 24, men jeg har allerede nydt fantastisk af min graviditetspude, og jeg ved jeg kun får mere glæde af den som maven vokser! Så klar anbefaling herfra!

Hvad kan jeg stille op med graviditetspuden bagefter?

Nu det er en stor investering, så er det også vigtigt den kan bruges bagefter. Jeg kommer fx. ikke til at købe en ammepude, for jeg har intentioner om at bruge min graviditetspude til det formål. Puden er så lækker at hive med i sofaen i lørdag aften for bedre comfort, om man er gravid eller ej. Det er ikke kun gravide som nyder godt af den, Jason har fx. sovet med den hele ugen da jeg var i Danmark (hence ‘skilsmissepuden’ – man plejede at putte sammen, nu putter man med sin graviditetspude). Puden er enorm god for baby når baby skal til at lære at sidde selv, og derfor giver støtte de rigtige steder. Og så kan puden følge baby som han/hun vokser og får brug for støtte til leg, fjernsynskiggeri osv. Så nej, det er ikke en kortvarig investering, det er en investering til hele familien, i mange år fremad 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når livet sker