Jeres navneliste

Første Trimester Graviditetsdagbog

//BABY// Det her indlæg bliver nok på den længere side, men for at være lidt egoistisk, er det nok i grunden også mest for min egen skyld, for at få skriblet tanker, symptomer of følelser ned for de første 12 uger af graviditeten. Så jeg har det til et minde i fremtiden, hvis heldet skulle være med os en anden god gang!

Overordnet vil jeg sige for graviditeten so far at den har været fantastisk nem – 7-9-13 – I know! Har ikke haft kvalme eller ubehag overhovedet, har været træt, men ikke sådan syret træt som jeg havde forventet. Eneste gene er altså min søvnløshed som har stået på i ugevis, og det er i og for sig også vanvittig hårdt, men det er det! Og det priser jeg mig alligevel lykkelig for!

Uge 1, 2, 3:

Absolut intet at føle, måske ikke helt overraskende!

Uge 4:

Blev i denne uge ramt af en frygtelig forkølelse som varede godt 5 dage! I øvrigt havde jeg ret voldsomme hovedpiner. Om det er relateret til forkølelsen kan jeg kun gætte på.

Uge 5:

Ugen hvor jeg forventede min menstruation. Havde mindre menstruationssmerter, så var egentlig ret sikker på den nok skulle komme. Især på bilturen tilbage til Danmark til jul oplevede jeg nogle små niv og ubehagelige smerter, igen, troede bare det var en grov omgang menstruation på vej. Hovedpinen fortsatte ind i uge 5, men ikke invaliderende. Fik et par store forkølelsessår omkring mine læber, normalt er dette et sikkert tegn på menstruation, så igen, jeg regnede stærkt med den. Begyndte at føle mig en anelse træt! Men det var også en hård uge med julefrokost på arbejde (inklusiv alkohol), køretur hjem til Danmark og en hulens masse familiesammenkomster. I øvrigt var mine bryster reeeet så ømme og på den større side.

Cravings: Ingen

Kan man se maven: Nej

Uge 6:

Positiv test!!! <3 Hvorfor jeg endte med at tage en test fortæller jeg i et seperat indlæg. Trætheden fortsatte. Jeg fik ret meget eksem på mine hænder, døjede en del med enorm kløge om natten (på hænderne). Følte mig en smule ramt af kvalme, men tror mere det var psykisk fordi jeg fandt ud af hvad der egentlig var ved at brygge i min krop. Meget ømme og voksende bryster! En masse luft i maven.

Cravings: Kakaomælk

Kan man se maven: Nej

Uge 7:

Trætheden melder sig, en rigtig januar depression føles det som. Føler mig stadig en smule syg af kvalme, mest nytårsaften og nytårsdag hvor jeg ligger hjemme omgivet af mine egne tanker. Igen, er 100% sikker på set i bakspejlet at dette er en mental kvalme, fremfor en regulær kvalme. Eksemen på hænderne fortsætter, især om natten er jeg mega plaget og ender faktisk med at få steoridcreme hos lægen. Begynder at få lidt muren i min nedre ryg. Brysterne vokser fortsat og er pokkers ømme. Jeg oplever ret voldsom smerte i venstre ledbånd i lysken, kommer da jeg er i bad og varer ved i næsten en måned. Har stadig enorm meget luft i maven.

Cravings: Kakaomælk, flødepasta

Kan man se maven: Nej

Uge 8:

Lidt træt, lidt kriller i halsen, ømme knæ og en masse luft! Faktisk en ret rolig uge.

Cravings: Ingen

Kan man se maven: Nej

Uge 9:

Meget mindre træt, brysterne vokser stadig og begynder at skifte lidt farve. Synes jeg er i lidt underligt humør, orker ikke rigtig at være tæt med Jason. Får virkelig ondt i højre knæ, især efter at have sovet eller siddet i samme position for længe ad gangen. Humper faktisk lidt rundt. Oplever enorm frustration over jeg hverken kan se eller mærke graviditeten. Er der mon virkelig en baby derinde? Eller lider jeg bare af en vinter depression? Overvejer faktisk at købe en tidlig privat scanning.

Cravings: Sure bælter (slik) og Kinder chokolade og Ribena saftevand og Coco pops.

Kan man se maven: Nej

Uge 10-13:

Disse uger falder lidt sammen. Symptom mæssigt varer luften i maven ved, eksemen er forsvundet, trætheden er ok, ledsmerter er væk, men søvnløsheden starter. Vågner en gang i time og skal på toilettet. Har let ved at falde i søvn, men fra midnat er det som om en lille fanden tager fat i min sind og holder mig vågen. Jeg begynder at læse lidt inden sengetid og finder ud af det hjælper at stå op og spise noget mælkemorgenmad over midnat når jeg ikke kan sove. Møder jordemoder for første gang i starten af uge 10, vi ser baby for første gang til scanning i midten af uge 13. Bliver en smule ramt af panik og angst da jeg endelig ser baby på skærmen, tror jeg indser hvad det egentlig er der sker. Gisp! Tænk vi har ønsket det så længe og nu er det sket. Angsten varede kun et par dage, gudskelov! Og snakkede meget med J om det. Han havde selv haft de følelser omkring jul da vi tog den positive test…

Cravings: Sure bælter, Kinder chokolade, Ribena saftevand, vindruer, Coco pops og friskpresset juice.

Kan man se maven: Nej

Vægtøgning ved udgang af første trimester: +0 kg

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeres navneliste