Creating memories

Fabulous Fastelavnsboller

//FOOD// Det aller bedste ved slut januar/start februar er altså det er fastelavnsbolle sæson. Gid jeg kunne smutte forbi en dansk bager og fylde posen med lækre boller. Her i England findes der altså ikke fastelavn, heldigvis har jeg en fantastisk opskrift med fra Danmark som har været en tro følgesvend i mange år. Så tirsdag aften testede jeg (for sjette gang) min nye KitchenAid mixer. Bollerne blev fantastiske og det synes mine engelske kollegaer altså også. Opskriften er super nem (og indeholder meget smør!)

25g gær

1dl sødmælk

2 æg

25g rørsukker

500g mel

250g blødt smør

1 tsk kardemomme

Rør gæren ud i sødmælken som lunes lidt. Tilsæt sukker, æg og kardemomme. Tilsæt derefter smør og til sidst mel. Hæver i 30 min. Efter hævning rulles dejen ud og skæres i firkanter (ca 8x8cm). Tilføj en lille klat fyld (kan være en vanilje creme eller et miks af smør,marcipan og chokolade stykker) og fold dejen omkring fyldet. Sørg for det hele lukker tæt. Hæv bollerne i to timer og pensl derefter med æg. Bages i cirka 15 min til de er gyldne ved 200 grader. Pyntes med en lækker chokolade glasur. Uhm!..

img_3688

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Creating memories