29032015

London Mini Guide for Danish Readers

//TRAVELLING// I er efterhånden mange som har spurgt om jeg vil give en guide til London, og jeg skal forsøge mit bedste. Jeg har nok besøgt London 15-20 gange i løbet af mit 26 årige liv og må ærligt indrømme at jeg kender den by bedre en København, tro det eller ej. Jeg elsker London og vi er vilde med at tage derind på dagsture. Vi bor i Bristol som er 1,5 times togtur fra London, cirka 2,5 time i bil. Derfor er det ikke hver dag jeg er derinde og når man kun har nogle få timer så er det begrænset hvad man kan nå. Derfor har jeg også en tendens til at se de samme steder, de steder jeg holder mest af.

kensingtonHvor skal man bo?:

Nu er det som sagt ikke så tit vi overnatter i London, da vi kun tager lørdagsture derind. Dog vil jeg uden tvivl vælge Kensington området hvis jeg skulle bo et sted. Vi boede der sidste efterår da vi mødtes med min far og gerne ville have lidt mere tid. Området omkring Kensington er så smukt med hvide bygninger overalt, små ‘Mews’ som på nederste billede til højre og med Hyde Park som nabo. Området er utroligt stille om aftenen og så er det ikke dyrere end andre steder i central London for overnatninger. Bonus er at man snilt kan gå til de bedste shopping områder.

Transport:

Jeg vil til enhver tid anbefale jer at købe et Oyster Card til en 50’er når I ankommer. Med dette kort kører i billigere på undergrunden end hvis I køber dagskort og man kan få returneret de 50 kr når i afleverer kortet tilbage hvad afrejse, slet ikke dårligt. Men som sagt, så er meget i London i gå afstand, så bliv nu ikke afhængig af undergrunden 🙂 Nogle af de bedste dage vi har haft derinde er simpelthen hvor vi går og går og går. Så husk nu praktisk fodtøj, jeg vil anbefale disse trainers. Generelt er det sjovt at se når man går rundt i London, for stort set ALLE render rundt i trainers, sikkert fordi de er turister 🙂

selfridgesHvor skal I shoppe?

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg oftest planlægger tur til London for at kigge på Chanel sager og andre lækre ting. Det skal lige siges at designer varer i UK generelt er dyrere end andre steder, tag fx. Isabel Marant, det kan aldrig betale sig at købe herovre ift. Danmark. Chanel er lidt noget andet da de jo endnu ikke (har hørt rygter om shop) har en butik i København.

Selfridges: Vi starter ALTID med at tage til Selfridges først en lørdag morgen. Vi tager tuben (undergrunden) til ‘Green Park’, køber en nybagt croissant og æblejuice hos en lokal Sainsbury’s og går op til Selfridges via Berkeyley Square og Grosvenor Square. Dette kan virkelig anbefales da kvarteret er enormt mondænt og meget smukt og overvældende. Vi nyder at se byen vågne op med en nybagt croissant. Selfridges ligger på Oxford Street og er helt sikkert bedst når de åbner, for man har det hele for sig selv. I Selfridges har de alt hvad I kunne tænke jer og deres in store Chanel shop har det sødeste personale, har både købt disse sko og disse sko der – vil til enhver tid anbefale et sted med et personale som er søde og imødekommende frem for snobber som kigger skævt af en i Nike sko i en fin butik (ahem!).

Oxford Street / New Bond Street / Bond Street / Carnaby Street: Alle har nok hørt om Oxford street i relation med London? Det er helt sikkert det største shoppe kvarter og skal opleves. På Oxford Circus finder I Nike Town (skal besøges, men ikke specielt billigt). Topshop (næsten for stor til at overkommet) og den smukkeste 6 etagers H&M. New Bond Street har alle de lækre luksus butikker, her kan I også finde Victoria’s Secret hvor jeg normalt er forbi for at købe basis trusser i fine farver. Carnaby street ligger bag Oxford Circus og har fineste butikker at byde på, meget mindre end hvad I finder på Oxford Street. Tag tuben til ‘Oxford Circus’ stationen og naviger derfra.

Harrods / Sloane Street: Harrods skal helt sikkert besøges, men hver klar på at blive væk og besøg det ALDRIG på en weekend, det er helvede. Her vrimler med mennesker, fuldstændig modsat af Selfridges. Er sikker på det er bedre i hverdagen. I kan finde alt i Harrods, hvis I ellers kan finde rundt, det kan jeg ikke, så bryder mig egentlig ikke meget om shoppen. Harrod’s ligger ved ‘Knightsbridge’ stationen. Hvis I går modsat Harrods når I kommer ud ved Knightsbridge, kommer I til Harvey Nichols og Sloane Street. Sloane Street er mondæn, stille (selv på en lørdag) og har de smukkeste butikker som Chanel, Valentino, Gucci og Missoni. I Missoni købte jeg disse espadrilles og blev betjent af den SØDESTE italienske pige som hed Pilar, I skal uden tvivl kigge forbi. Hos Missoni har de i øvrigt den smukkeste trappeopgang og serverer lækre afkølende drikkevarer alt i mens man prøver sko 🙂

fish and chips

Hvad skal man spise?

Jeg synes helt sikkert I skal gå efter traditionelle retter når I er i London som Fish&Chips, engelske pies eller måske en lækker indisk curry. Nu tænker i indisk er ikke traditionelt engelsk, men de er altså fantastiske til at lave det herovre, da de er rettet mod europæiske smagsløg uden alt for meget chili. London bugner af restaurants kæder, undgå dem til en hver tid – de er altid fyldt med turister og priserne er alt for høje ift. hvad man får. Gå i stedet på lokale pubs eller cafeer eller vælg street food, som er alle vegne i weekenderne. Alt kommer selvfølgelig an på vejret og hvor I lige befinder jer når der skal spises. Jeg kan fx. slet ikke gå videre hvis jeg er sulten, så skal vi spise, og nogle gange ender vi med noget som ikke er særlig godt, simpelthen fordi jeg ikke har tålmodighed til at vente 🙂

coffee breakHvad med kaffepauser?:

Vi har den regel at vi gerne skal have 3-4 kaffepauser i løbet af en dag i London. Vi starter med en Starbucks på toget/ i bilen. Derefter en pause efter Selfridges og inden frokost, og alt efter hvor meget vi har gået så et par pauser i løbet af eftermiddagen. Præcis som med maden, så er der så mange kæder; Starbucks, Cafe Nero, Costa (undgå Costa), Cafe Gusto osv. Jeg vil forsøge at undgå disse, for de små individuelle cafeer er meget hyggeligere og som regel meget billigere.

31052014-london-outfit-winners0Hvad skal man se?

London er fyldt med turister og turist attraktioner, og nej de er ikke dumme i London, så de tager kassen for hver attraktion. Musseer er gratis medmindre man vil se special udstillinger, men alle andre attraktioner koster kassen. Skrev i dette indlæg om at være oppe i The Shard, London’s nyeste skyskraber og den højeste i Europa. Jeg vil anbefale jer at vælge én maks to attraktioner og ellers bevæge jer rundt i smukke London områder som Kensington, Notting Hill, Camden, Buckingham Palace, Hyde Park samt omårdet omkring Kings Cross Station (til alle jer HP fans, kig forbi platform 9 3/4 🙂 ). At se en Musical er nærmest et must, men jeg kan ikke give meget inspiration på dette område. Jeg har set ‘We Will Rock You’ tre gange i London, men har netop fået fortalt at de er stoppet med forestillingen efter 13-14 år, så trist, den ville jeg ellers varmt anbefale.

London er dyr og det kan blive dyrt med ophold, shopping, mad, attraktioner, drinks osv. Jeg synes sagtens man kan se London på 3-4 dage og have god tid til alt. Som beskrevet vil jeg anbefale at tage afsted i hverdage hvis muligt, simpelthen for at undgå menneskemængderne. Skriv hvis I har spørgsmål eller der er noget som skal uddybes 🙂 xx

instagram London

 

 

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

29032015