Christmas Jewelry

A life-changing experience

Dette meget personlige indlæg er lavet som led i en konkurrence Danski kører for bloggere. I kan læse mere om konkurrencen her og håber I har lyst til at læse min lille fortælling om min bedste tid på ski – nogensinde.

//PERSONAL// For præcis for fem år siden, i december 2008, skete der ting og sager i mit liv. Det foregående år op til december 2008 havde være noget turbulent for mig, grundet en meget alvorlig tarmsygdom, adskellige operationer og frygten for slet ikke at blive rask igen. I den tid, tog jeg en beslutning om at søge job som skiguide i Val Thorens, da det i mange år havde været min store drøm. I foråret 2008 fik jeg besked på at jeg fik jobbet og jeg fik min drømme destination – jeg tror udsigten til drømmeoplevelsen var med til at gøre mig helt rask i juni 2008. I december drog jeg mod Frankrig og med udsigt til 4,5 måned som skiguide – en tid der på alle tænkelig måder ændrede mit liv.

valthorens

Livet som guide var en stor rutsjebane tur, med både op- og nedture. Det var et hårdt job som krævede meget tid og dedikation. Men hverdagen var samtidig en leg. Der gik ikke mange uger før det bedste venneslæng fra Aalborg troppede op, og gud hvor vi hyggede os. Julen blev fejret i Alperne og Snesko åbnede. Alle som har været i Val Thorens ved hvad Snesko er. Til jer der ikke har været der, vil jeg bare sige det er Verden’s bedste afterski bar. Det blev hurtigt mit tilholdested, hver gang jeg søgte væk fra vores lille 25km2 guide-lejlighed hvor vi boede 4. For mig var livet i Val Thorens som at blive født på ny ovenpå et frygteligt sygdomsforløb – min krop elskede det, til trods for det store alkohol indtag og alt for meget gratis mad på pistevisningerne. Mit ophold blev til 4,5 fantastiske måneder, hvor jeg tog 15!! kg på, mødte utrolig mange fantastiske mennesker og levede livet som skibums – det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg ret hurtigt blev træt af jobbet som skiguide, men hele stemningen i Val Thorens rettede op på dette og det er en oplevelse jeg aldrig nogensinde ville være foruden.

Og så er der jo også lige det vigtigste – udbyttet: For fem år siden mødte jeg for første gang J, en charmerende Brite som arbejdede i vores lokale skiudlejning. Det startede som et venskab med måske lidt for meget interesse fra begge sider, og I ved hvordan det er gået. Her 5 år senere bor jeg nu i England, med J. Vi har sidenhen været i Val Thorens 2 gange. Vi er så priviligerede at hans forældre har en lejlighed dernede, så vi kan mere eller mindre selv bestemme hvornår vi vil afsted. Hver gang vi er dernede mindes vi tiden som skibumser og den tid hvor vi mødtes. jeg fælder altid en lille tåre, for det er altså ret hyggeligt at have mødtes i Alperne.

Nu er det 23 år siden jeg først havde et par ski på, jeg har ikke været på skiferie siden marts 2011 og jeg kan virkelig ikke vente til jeg skal afsted igen. Desværre er jobsituationen pt. ikke for god, så udsigten til skiferie i år er ikke-eksisterende – med mindre jeg selvfølgelig er meget meget heldig i denne konkurrence 🙂 Hvor er jeres yndlings destination?

Skriv en kommentar

 • Jeg har været på skiferie én gang, i Norge, og sikkert også sidste gang, men jeg krydser virkelig fingre for, at du vinder, og dig og Jason kan komme afsted igen 😀 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Åh hvor er du sød S, det gør jeg også 🙂 vi kunne virkelig godt bruge det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, jeg elsker bare din fortælling 🙂 Skønt, søde. Savner dig! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Og jeg savner dig! Lad os ses når jeg er hjemme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har desværre aldrig været på skiferie, eller prøvet at stå på ski i det hele taget. Men kunne godt tænkt mig det en dag. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Det kan jeg virkelig godt forstå, for det er en af de bedste former for ferie, synes jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Andersen

  Hyggelig lille historie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Ja det er ikke så tit det bliver til den slags på bloggen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Christmas Jewelry