Klædt på til vinter

Ja vi skal køre hjem på juleferie. Fra England…

//TRAVELLING// Ja for pokker vi skal køre hjem, og vi glæder os 🙂 Har fået så mange spørgsmål på Instagram omkring hvorvidt vi godt nok skal køre til Danmark. Så nu tænkte jeg at jeg lige ville skrive et indlæg om det, for alle i nysgerrige 🙂 Overordnet set er det absolut ikke anderledes end danskere som kører sydpå til Frankrig eller Italien. Afstanden er den samme 🙂

Fra Bristol og til Aalborg er der 1550 km, det tager rundt regnet 16 timer. De første 3 timer går med at køre til Folkestone som ligger nede i sydøst England. Fra Folkestone kører vi på et biltog som tager os over (eller under, for det en en tunnel), den engelske kanal. Den tur tager 45min. Derefter ankommer vi til Calais i Frankrig hvor vi så har 3,5 times kørsel til Venlo i Holland hvor vi har booket et billigt hotel for natten. Lørdag morgen sætter vi så kursen først mod Vejle for at sige hej til familie  – den tur tager 6 timer. Og så videre fra Vejle til Aalborg som er yderligere 2 timer. Så når man bryder det op på den måde, så er det da faktisk slet ikke så slemt?

Vi sørger selvfølgelig for at holde pause hver anden time (cirka) så Leander kan få pause fra autostolen og blive strukket ud og få mælk osv. og vi andre kan få tisset og spist lidt. Mht kørslen, så deler vi altid halvt/halvt – vi elsker heldigvis begge at køre bil og, hvis jeg selv skal sige det, er vi ok til det.

Det er langt fra første gang vi tager denne tur. Tror vi har kørt til Danmark 3-4 gange i de 2,4 år vi har haft vores bil. Derudover har vi kørt til både Italien og Frankrig et par gange. Og vi når da også kun lige at komme hjem i starten af januar for så at køre afsted igen til Livigno slut januar på ski.

Vi elsker den frihed det giver at køre på ferie; omkring juletid koster flybilletter hjem let over 5000kr for os begge. Vi kan køre frem og tilbage til Dk for 5000kr. Og så har vi den luksus at have bil med og masser af ekstra plads, modsat det at flyve. Sidste år efter jul (da jeg lige havde fundet ud af jeg var gravid) tog vi faktisk køreturen på én dag. Og når man regner lidt på det, så er det ikke meget langsommere. Man ender let med at brug 8-10 timer på at flyve hjem; ankomst to timer før i lufthavn, mellemlanding i CPH eller Amsterdam, venten, næste fly, ankomst, venten på bagage osv.

Så ja, vi skal køre og vi er så klar 🙂

Vi prøver altid at gøre noget ud af turen: stoppe til en lækker morgenmad fx, Som her i Bremen hvor vi overnattede efter en tur til Danmark.

Sidste år til jul, lige som vi ankom til Aalborg begyndte det at sne helt vildt! Det var så fint!

3 kommentarer

  • God fornøjelse – køreture er hyggelige, hvis de holder sig på en 3-4 timer max, og playlisten og snacksene er i top 😀
    Jeg krydser selv generelt fingre for, at de glatte veje holder sig væk her i Aaller’n – vil sgu nødig brække en ben på cykelstien inden jul 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så sejt mand!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klædt på til vinter