Gravid uge 24 (24+0 - 24+6)

Når man bor småt… Og skal have baby!

//INTERIOR// Babyer skal bruge plads er der mange der siger! Den aller første kommentar vi fik fra min svigerfar da vi annoncerede nyheden, foruden tillykke bevares, var ‘Jamen så skal I have fundet en ny lejlighed’. Artikler på internettet skriver om det, kommende familieforøgelser betyder både nyt hjem OG ny bil! Men ved I hvad? Det er der slet ikke nogen grund til! Min veninde har et skønt syn på det, de venter nummer to og har en lille bil. Men insisterer på de sagtens kan få det til at fungere, ingen grund til at gå ud og købe stationcar! I denne forbrugsverden vi lever i, hvor vi i den grad skal tænke over hvad vi udsætter miljøet for, er det altså vigtigt lige at stoppe op og tænke over tingene: Det er et lille menneske som kommer til verden som har allermest behov for tryghed og nærvær fra forældrene og den nærmeste familie. Skidt pyt om baby har sit eget værelse. Eller en bil hvor der er lidt mere plads i bagagerummet til barnevognen. Et lille menneske kommer med en hav af gadgets, det ved jeg allerede, men gør man tingene smart og finder man på gode løsninger, så er man altså ret  godt kørende! Skær ind til benet og undgå unødvendige køb som prækkes på en fra højre og venstre.

Vi bor i den skønneste lejlighed på 60km2. De kvadratmeter er fordelt ud over en stor stue/spisestue, køkken, soveværelse, stort bad, walk-in, bryggers, opbevaringsrum samt en trappe. Måske jeg skulle dele planetegningen med jer så I kan fornemme? Så vores kvadratmeter er virkelig optimeret godt, men samtidig ville jeg vove at påstå, at skippede man nogle af vores ‘ekstra rum’ og gjorde badet mindre, hvis altså planløsningen tillod det, kunne man sagtens have lavet vores til en 3 værelses. MEN, vi elsker alle vores store rum og al den opbevaring vi har i lejligheden. Men på papiret er lejligheden indrettet til to personer, og nu altså en mini.

For os gælder det om at optimere pladsen bedst muligt og finde opbevaringsløsninger som er pæne og ikke tager for meget plads. Derfor skiftede vi i sensommeren sidste år vores standard Malm kommode fra IKEA ud, men deres IVAR skabe som vi malede samme farve som væggen (se her). Vi fandt hurtigt ud af at opbevaringen i disse skabe, til trods for de kun er 30cm dybe, var helt fænomenal i modsætning til vores store klods af en Malm kommode som fyldte halvdelen af soveværelset. Det at vi fik dem malet samme farve som væggen og hængt dem op, gav ydermere et meget mere luftigt udtryk, og vi fik mere opbevaringsplads! Smart.

Så da tankerne begyndte at gå på opbevaring til baby’s tøj og hvad der nu ellers følger med, var jeg ret hurtigt klar over at vi kunne lave samme løsning, bare i stuen på vores store væg. Det er det første man ser når man kommer ind i lejligheden, så det gør ikke noget at det ser pænt ud. Og det synes jeg virkelig det gør. Så vi købte 2x IVAR skabe og malede dem igen samme farve som bagvæggen, købte nogle fine messinggreb og har nu de fineste skabe til alle ting til baby. Skabene koster ikke andet end 400kr stykket og så kommer greb og maling oveni, men det er virkelig en billig og smuk løsning synes jeg. Især hvis man bor småt og gerne vil have så meget opbevaring som muligt, uden det ser ud af meget 🙂

 

2 kommentarer

 • Man kan imponeres – vi har altid lånt et air b’n’b på Nørrebro som sommerresidens, hvor 2 voksne og fire børn boede på 85 kvm, og det er så cool udnyttet.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Er det rigtigt? Jamen det kan nemlig sagtens lade sig goere, hvis bare man udnytter pladsen optimalt og ikke har samlergen, haha 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravid uge 24 (24+0 - 24+6)