Så skete der noget

Ugens Destination – Ligurien, Italien

//TRAVELLING// Påtænker jeg vil til at lave lidt flere rejseindlæg herinde, for det er virkelig noget som står mit hjerte nært, og jeg har på fornemmelsen I kan lide inspirationen, det har jeg hvertfald tidligere lagt mærke til herinde. Så det håber jeg I vil tage godt imod, og måske jeg kan inspirere jer til at besøge nogle af mine absolut yndlingsdestinationer? Det håber jeg hvertfald!

Først på listen er en destination som står mit hjerte meget nært, måske min yndlingsdestination over alle? Argh der er vel en tre stykker som rammer første pladsen, men denne er en af dem. Italien, nærmere betegnet Ligurien. Helt oppe i støvlen (af Italien) i venstre side, eller mod vest ligger den italienske region Ligurien. Regionen grænser op mod Monaco og Frankrig, og dækker over den skønneste italienske riviera. Kun 3 timers kørsel fra Milano.

Det skønne ved dette område er at man kan flyve ind til Nice i Frankrig, og på under en time fra lufthavnen rammer man den italienske riviera, som er mindst lige så skøn som den franske riviera, bare uden alle turisterne og de høje turist priser! Det er sagen! Vi rejser selv derned igen i starten af juni og jeg kan efterhånden ikke tælle hvor mange gange vi har besøgt stedet. Det var også her vi blev gift.

— Havnen i Imperia, halvvejs mellem San Remo og Genova —

Attraktioner:

Der er et kæmpe udvalg af fantastiske ting man kan lave i dette område, om end man er til dasen ved stranden hele dagen, shopping, bjergvandring eller vinsmagning. Man kan planlægge dagsture til Monaco og Nice, der er fænomenal toglinje direkte fra alle de italienske byer langs rivieraen. Vi tager altid toget, for det er den smukkeste tur og man slipper for at skulle finde parkering. Man kan udforske de tusinde strande langs Middelhavet eller køre lidt op i bjergene hvor der er fri adgang til de skønneste turkisblå floder og betagende bjergvandring. Man kan shoppe i de større byer som San Remo og Genova. Man kan besøge vingårde og smage lokal fænomenal vin. Og så har man adgang til noget af det allermest fantastiske mad i verden – det skal opleves! Sidst må nævnes Portofino, den lille perle som er noget af det mest fantastiske og ikoniske ved den italienske riviera (spoiler! Man skal ikke bo i Portofino, men mindre man har lidt for mange penge på kontoen).

— Hotel Lago Bin hvor vi blev gift for to år side —

— Ingen Italien uden Aperol Spritz. I Ligurien serverer de altid et hav a lækkerier med din Aperol, free of charge! —

Hvor skal man bo?

Bordighera: Bordighera emmer af italiensk stemning, og er en lille Italiensk strandby som ligger i forlængelse af den større Ventimiglia. Den gamle bydel er noget af det smukkeste og der er lækre strande. Enormt godt og centralt ift. alle aktiviteter i Ligurien. 1 times kørsel fra Nice lufthavn.

Hotel: Hotel Parigi lige ved vandet

 

Rochetta Nervina: Vores perle, vores sted. En lille bitte middelalderby 15 minutter oppe i bjergene fra Ventimiglia. Med adgang til naturlige pools og fantastiske bjergområder.

Hotel: Lago Bin – hvor vi blev gift! Hotellet er i noget gammel stand, men maden er fænomenal, udsigten smuk og de har en helt okay pool 😉

 

San Remo: 30 minutter længere nede af kysten ligger San Remo, en mini Monaco som jeg ser flere og flere større influencere begynder at besøge. Vil gerne holde denne perle hemmelig lidt endnu 😉 Men skønneste by med masser af lækker shopping, fantastiske strande, god mad og hoteller som lige er lidt højere standard end i de mindre byer.

Hotel:

Royal Hotel San Remo

Lolli Palace Hotel Sanremo

Hotel de Paris Sanremo

 

Rapello: Rapello ligger et stykker længere nede af kysten og tager vel 2-3 timer fra Nice alt efter trafik. Men det er den største by tættest på Portofino, og det kan betale sig at bo her fremfor i Portofino hvis man ønsker at besøge. Desuden er der helt fantastiske ting at give sig til her.

Hotel: Excelsior Palace Hotel

 

Portofino: Okay for sjov ligger vi lige denne på listen. Da vi besøgte betalte vi €20 for at parkere i Portofino for en time! Og vejene derud er så smalle, så kører man selv vil jeg altså anbefale at parkere i Santa Margherita Ligure og tage den lokale bus derud, der kan spares maaaange penge 😉

Hotel: Hotel Piccolo Portofino

 

P.S Hvis man ønsker at leje en bolig selv, så sig til, har nemlig adgang til den skønneste lejlighed dernede som udlejes året rundt!

— San Remo —

— Vores private pool oppe i bjergene —

— Aperol i Monaco —

5 kommentarer

 • Det lyder så dejligt – billederne oser bare af idyl!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Der er nemlig saa idylisk <3 Og bare det skoenneste sted 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Hej Josephine! Plejer I at leje bil, når I holder ferie ved Ligurien? Og kan du mon formidle kontakt til den bolig, du kender? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Ja enten lejer vi bil eller saa koerer vi selv derned 🙂 Det er min mors lejlighed, saa det kan du tro jeg kan – send mig en mail hvis det er 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Josephine,
  Det ser virkelig mega, mega lækkert ud. Kan man stadig leje jeres lejlighed til sommer? Og har du i så fald nogle oplysninger på den, du kan sende. 🙂

  Kh. Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så skete der noget