Space Shake

Easter Oreo Cupcakes

//FOOD// Tidligere idag blev jeg befalet at lave en omgang cupcakes, for det er nemlig nogens yndlings herhjemme, ahem. Jeg har længe haft en opskrift liggende som skulle afprøves på Oreo Cupcakes. Har godt nok bagt mange cupcakes i min tid, men aldrig nogle jeg synes sådan virkelig har været fantastiske, og vil ellers anse mig selv som en ret god bager. Disse, hands down, er de bedste jeg nogensinde har lavet – hvis jeg selv skal sige det 🙂 Så I får selvfølgelig lige opskriften. Jeg valgte at dekorere dem fint med små chokolade æg i anledningen af påsken:

  • 12 Oreos (2 pakker)
  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 150 g lyst rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt

Topping:

  • 100 g smør
  • 300 g flormelis
  • 50 g kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g mascarpone

1/ Tænd ovnen på 175 gradr. Halver oreos, så du har en kiks med creme og en uden (den ekstra pakke er hvis du ikke kan skille alle ad uden at de går i stykker, eller hvis du er lækkersulten mens du bager). Knus halvdelen uden creme.

2/ Hak chokoladen groft og smelt 100g af det over et vandbad.

3/ Pisk smøt, sukker og vaniljesukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen.

4/ Bland mel, bagepulver og salt og rør i den cremede masse. Tilsæt det smeltede chokolade, derefter hakkede chokolade samt knuste oreos.

5/ Fyld dej i bunden af hver muffin/cupcake form og læg en skive oreo med creme oven i. Fyld derefter resten af formen op. Bages i 20 min.

6/ Pisk alle ingredienser til topping sammen til det er let og luftigt. Kom topping i en sprøjtepose og pynt med knuste oreos.

oreo-cupcakes-_2 oreo-cupcakes_3 oreo-cupcakes_1 oreo-cupcakes_4

2 kommentarer

  • Julie

    Det ser sindssygt lækkert ud! Hvor mange cupcakes bliver der ca ud af opskriften?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Space Shake