Time for changes - Beach Blonde

Jordbærkage opskrift

IMG_0943

//FOOD// Lovede jer opskriften på den jordbærkage jeg lavede i sidste weekend, og skal altså hilse at sige den var vanvittig god! I skal dog ikke tælle kalorierne når I laver sådan en kage, for så kan man ligeså godt lade være at gå igang 🙂 Vi er nu gået på intensiv slankekur inden ferien, så ikke mere hjemmebag og et cut i de søde sager står på menuen de næste fem uger. Men til alle jer som ikke er på slank, here goes:

Kagen består af et lag mørdej som fyldes med mazarinmasse i en tærteform og bages i 25 minutter ved 200 grader. Når tærten er helt afkølet smeltes 100g god mørk chokolade og pensles på tærten. Når chokoladen er afkøles smøres vaniljecremen over tærten og der pyntes med jordbær og lidt mynteblade.

Mørdej:

150g mel

100g koldt smør

50g flormelis

1æg

Fremgangsmåde: Smør smuldres i melet, sigt flormelis i og tilsæt ægget. Ælt dejen sammen og lad mørdejen køle i mindst 30 minutter. Tip! Brug kartoffelmel til at rulle dejen ud med, virker super!

Mazarinmasse:

150g marcipan

150g rørsukker

100g blødt smør

2 æg

50g mel

Fremgangsmåde: Bland marcipan og rørsukker og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt smør lidt efter lidt. Tilsæt æggene under omrøring og tilføj melet.

Vaniljecreme:

2 æg

30g maizena

korn af 1 vaniljestang

1/2 l sødmælk

75g rørsukker

2dl piskefløde

Fremgangsmåde: Pisk æg og maizena sammen i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i 1/1 – 1 minut under omrøring. Når cremen har fået en fast konsistens tages den af varmen. Afkøles til helt kold. Pisk fløden til skum og rør i den kolde vaniljecreme.

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Time for changes - Beach Blonde