January Dreams

About that ski holiday

//FASHION// Bliver lidt ved ski temaet, for ville så gerne vise jer et par af mine nye ting til kommende skiferie, og tænkte nogle af jer måske har brug for lidt inspiration, eller hvis nogle af jer skal på ski for første gang, så er det nok fedt at få lidt tips med på vejen 🙂 Det kan være ufatteligt dyrt at anskaffe sig en masse gear til at skiferien, og det er ikke meget value for money når man som regel maks er afsted en uge om året, men heldigvis skifter moden ikke super meget når det kommer til skigear og man kan sagtens bruge sine ting år efter år. Foreksempel er min hjelm og skistøvler 7 år gamle, og det tager jeg altså ikke så tungt. Dog trængte jeg til ny jakke, goggles, skibukser og skiundertøj, efter at have brugt mit gamle en hel sæson (4,5 mdr) samt to efterfølgende skiferier.

Uldundertøj: Jeg har altid været glad for Helly Hansen skiundertøj, men det var indtil jeg stiftede (eller min søster gjorde og anbefalede) bekendtskab med Kari Traa – de laver nemlig det lækreste uldundertøj i 100% merino uld – og det er altså et must, for selvom solen ofte skinner, så kan der blive noget så koldt. Jeg var heldig at få en masse nyt fra Kari Traa i julegave og glæder mig vildt til at teste det.

Jakke: Det er super vigtigt at vælge en jakke som er vandtæt og som du kan bevæge dig i. Ofte hen mod eftermiddagen kan sneen blive meget sjappet og der er ikke noget værre at komme tilbage til hytten med en våd jakke som ikke når at tøre til dagen efter. Alt efter hvor øvet man er på ski, kan man altså godt risikere at falde en del gange og blive gennemblødt. Jeg taler af erfarring efter at have forsøgt mig med at snowboarde, ahem 🙂 Vandtætte skijakker er ofte meget tynde og kan ikke holde mig varm, så har faktisk investeret i en tynd dunjakke til at have under, men det er efter smag og behag. Og igen, hvis man kun er let-øvet på ski, så skal man arbejde rigtig hårdt og får let varmen 🙂 Jeg faldt over min jakke i November og var solgt på stedet: Army, Camouflage, denim, Leopard og designet af Gwen Stefani, alt i én – lige mig – min far synes den er afskyelig 🙂 Men jeg ville have noget som kunne dække mine behov og som faldt i min smag. Den går lige ned over numsen hvilket jeg klart foretrækker, så man ikke risikerer at få sne ind imellem jakke og bukser. Ydermere vil jeg atså sige én ting: Lad være med at vælge en sort jakke! Det er noget så kedeligt og det er rart at man kan spotte hinanden på pisterner!

Goggles & Hjelm: Googles går lidt hånd i hånd med hjelmen! Glem for guds skyld ikke hjelmen, det er med at passe på hovedet og i flere lande er det faktisk lovpligtigt at stå på ski med hjelm. Anyhow, det føles også bare meget rarere at have et par chunky skibriller matchet med en hjelm. Nå det kommer til skibriller kan man altid forhøre sig hvilket glas farve er bedst i hvilke omstændigheder, men man kan opleve al slags vejr, så det er svært at købe briller efter dette. Vælg en brille som ikke er super dyr og du synes er flot – det må være mit råd 🙂 Husk hjelmen!

Skibukser: Har faktisk lige købt et par nye, der er masser af gode tilbud for tiden! Vigtigst af alt er at de er vandtætte, ligesom med jakken.. I gamle dage, da jeg var lille var seler et stort hit, men synes altså de er super upraktiske og tror faktisk slet ikke de laver mange skibukser nu om dage med seler.. Husker I da det var populært at have selerne hængende ned om numsen og det eneste det udrettede var at hænge fast i alle T-lifter?? Haha det var sgu da dumt!

Skriv hvis I skulle have spørgsmål osv, kan give en super guide til områder i Frankring som Val Thorens og de tre dale. I år går turen til Østrig, et sted som jeg ikke har været i årevis.

TRANSLATION: I’m getting in the mood for this year’s ski holiday, and my Christmas presents surely helped me on the way. Wanted to give you guys a few tips and tricks to the best ski gear. In general, the fashion doesn’t change much when it comes to skiing, and you can easily wear you gear season after season. Pretty handy, as ski gear is expensive and you get poor value for money as you might only ski one week a year.

My helmet and boots are 7 years old and still going strong after a season in France and two other weeks skiing. However, I needed a new jacket, ski underwear, googles and ski trousers for next holiday. When it comes to ski underwear, always go for wool! It’ll keep you nice and warm, and please do check out Kari Traa’s selection, it’s great (and pretty)! When it comes to a jacket, go for a waterproof one, it’ll safe your day. There’s nothing worse than getting soaked by afternoon-slush-poppy-ice and getting back home with a jacket that can’t dry in time for the next day. Also, don’t go for black, please, it’s way too boring and no one can spot you n the pistes. Choose a pair of goggles you like, as it’s hard to buy a pair with appropriate lenses for all weather conditions – most important, is to remember the helmet! And last but not least are the ski trousers – always go for waterproof and some without braces – they’re just inconvenient.

Happy Skiing!

skiing

// Top – Kari Traa / Trousers – Kari Traa / Goggles – Anon / Top – Kari Traa / Jacket – Burton x L.A.M.B //

2 kommentarer

 • Bettina

  hvilken str har du valgt jakken i ? Og er den til den “store”/oversized side eller er den lille i str ?
  Pft for svar 🙂

  Vh Bettina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Min er en Medium og den er helt normal i stoerrelsen 🙂 Slet ikke oversize hvilket jeg synes er rart, men altsaa stor nok til at jeg kan have en tynd dunjakke under 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

January Dreams