A new camel coat

Glutenfree Chocolate Mocha Mud Cake

//FOOD// Den allerførste opskrift jeg prøvede fra min nye kogebog var selvfølgelig en kage, og den blev så ufattelig lækker at jeg er nødt til at dele opskriften med jer 🙂 Er allerede kæmpe fan af det her glutenfri kost – har lige spist den skønneste pasta ret med glutenfri pasta – man kan jo ikke smage forskel og får en helt anden og meget bedre mætheds fornemmelse.

DSC_0310

Ingredienser:

3 spsk kaffe (fintmalet)

200 g glutenfri mørk chokolade (jeg snød og brugte normalt, gluten indholdet er minimalt)

180 g smør

1 tsk vanilie pulver/essens

35 g kakaopulver

220 g sukker

3 æg

65 g fint malet ris mel

45 g kartoffel mel

40 g majs mel

1 tsk Xantham Gum (ved ikke hvad det hedder på dansk, men kan sikkert findes i helsekoster, bruges til at give elastisk/våd konsistens i bageriet eller maden)

DSC_0316

Fremgangsmåde:

1: Forvarm ovnen på 160 grader og smør en 20cm i diameter rund bradepande.

2: Lav et vandbad med en medium stor glas skål og smelt chokolade, kaffe, smør, kakaopulver og vanilie til det bliver en dejlig chokolade blanding. Vær forsigtig med vandet, varm det ved laveste temperatur og undgå at det koger så chokoladen stivner.

3: Pisk æg og sukker i 5 minutter til det er luftigt, lysere og har opnået cirka dobbelt størrelse.

4: Fold forsigtigt chokolade massen med æggemassen – brug en dej skraber, det gør jeg altid.

5: Si mel og Xantham gum og fold igen forsigtigt sammen med chokolade/æg massen.

6: Hæld dejen i bradepanden og bag en times tid, til en gaffel kan stikkes i midten og er ren.

Enjoy!

DSC_0316

TRANSLATION: The first recipe I tried from my new cokking book was this amazing glutenfree Mocha mud cake.

Here’s the recipe:

3 tablespoon strong coffee, finly grounded

200g dark chokolate chips (can use glutenfree chocolate)

180 g butter

1 teaspoon vanilla extract

35 g cocoa powder

220 g caster sugar

3 eggs

65 g fine rice flour

45 g potato flour

40 g cornflour

1 teaspoon xantham gum

1: Preheat the oven on 160 degrees and grease a round 20 cm cake tin.

2: Place the coffee, chocolate, butter, vanilla and cocoa powder in a glass bowl and set over a sausepan with simmering water. Let the chocolate mixture melt.

3: Whish egg and sugar until light, fluffy and double the size.

4: Gently mix the chocolate mixture in to the egg mixture.

5: Sift the flour and xantham gum and gently mix with the chocolate mixture.

6: Pour in to baking tin and bake for an hour or until a fork comes out clean when poking the cake in the middel.

2 kommentarer

  • Christina kristensen

    Hvor er gaflen fra ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Josephine

      Den er fra et engelsk interior maerke som hedder Bipa mener jeg 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A new camel coat