Ready for Barcelona

Working in England

office wear
British Style: // Jacket – Reiss / Trousers – Reiss / Shirt – Reiss / Heels – Christian Louboutin / Bag – Mulberry //
Danish Style: // Coat – Jaeger / Tee – T by Alexander Wang / Jeans – Reiss / Bag – Balenciaga / Flats – Chloé //

//LIFESTYLE// En sød læser spurgte mig for nogle uger siden om jeg ikke ville fortælle lidt om forskellene mellem at arbejde i Danmark og i England. Det har taget mig lidt tid at finde ud af hvordan jeg skulle skrive indlægget, og kom i sidste ende frem til at det nok ville være sjovest for jer at læse mine synspunkter på forskelligheder/finurligheder som englænderne har på sådan en hverdag arbedsdag. Jeg har kun en smule erfaring med at arbejde på kontor i Danmark, men tror nu det er nok til at opstille nogle forskelle, haha. So here we go (og tag det nu ikke for tungt, det kan være meget generaliserende 🙂 ):

 • For at taget udgangspunkt i ovenstående billede, så har englænderne en enormt konservativ holdning til hvordan man skal gå klædt på arbejde. De ser helst man har suits, nederdele eller kjoler på gerne med hæle. Ligeledes er det skjorter, pæne bukser samt slips for mændende. Vi fik for nogle måneder siden udsendt en mail med hvad der var passende outfit: Jeg kunne ikke tro mine ejne øjne, ej heller kunne min italienske kollega fra Milano. Den mail der blev sendt lignede noget der var løgn, en slags katalog fra Ellos eller noget fra start 00’erne! Kan næsten ikke engang beskrive det. Min pointe er, at jeg arbejder på et kontor som er halv sælgende, halvt kreativt – ser virkelig ikke grunden til slips og at være så formel. Jeg kan fuldtud forstå det når man er på kundebesøg, men en varm eftermiddag på kontoret? I kan nok godt fornemme jeg er mere tilhænger af den danske og mere afslappede stil – hvilket jeg i øvrigt slipper fint afsted med på arbejde. En kollega har fortalt mig, at da hun startede troede hun jeg var CEO fordi jeg havde mine Rockstuds på, haha! Det er jeg så ikke 😉 Men det værste er næsten at folk føler sig forpligtet til at købe ‘office wear’, men køber det billige steder som Primark, Next & H&M – og det sidder bareikke specielt godt. Det er så synd, for folk virker ligeglade – hvilket gør modebilledet dødkedeligt og formløst. Havde man plads til lidt mere fantasi tror jeg det ville være noget helt andet 🙂
 • Frokost pause. Vi har en times frokostpause i England, hvilket jeg synes er meget. Jeg udnytter den altid fuldt ud, men ville lige så gerne have haft en halv time og så kunne gå en halv time før.
 • Englænderne er besat af at spise ude! Jeg kan slet ikke forestille mig hvor mange penge der bliver brugt på ‘Meal Deals’ i Tesco og Lunch Menues på cafeer. Størstedelen af folk fra mit kontor spiser ude hver dag til frokost. For det første synes jeg det er dovent? Og for det andet kan jeg slet ikke forstå hvorfor de gider bruge så mange penge hver eneste måned på at spise ude? Så hellere bruge pengene på pænt office wear i god kvalitet?
 • Hvad bliver så spist? Tons vis af små poser chips og chokolade barer – amen det er helt vildt. Og så er englænderne jo besat af te, det drikker de i en lind strøm hele dagen på arbejde. Så er der de meal deals jeg snakkede om: En trekant sandwich, en sodavand og en pose chips. Get the point? Jeg er ked af at sige det, men vi snakker altså et virkelig usundt folkefærd her..
 • Take Away Kaffe! Jeg elsker min take away kaffe, og det er jeg sikker på mange af jer også gør, men i ny og næ ikke? Nok mest pga. hvad de koster? I England er forbruget af take away kaffe enormt – måske ikke så slemt som USA, men hold op der bliver drukket mange og brugt mængder af penge på det.. Hmm er det fordi vi danskere er nærrige? Det bliver J ved med at sige, at vi er nærrige.. Måske?
 • Drinks til en hver lejlighed. Det er ikke uhørt at man drikker alkohol i sin frokostpause – bestemt ikke. Det fandt jeg enormt underligt da jeg først startede. Og drinks efter arbejde. Fredag kan jeg forstå, men alle andre dage hvor solen skinner vrimler der med folk på havnen som nyder 2,3,4 osv drinks efter arbejde. Hyggeligt helt sikker, men også pricey? (Nærrig dansker, ahem). Ikke nok med det, så er det jo også lettest at tage ud at spise når man sådan har siddet og drukket efter arbejde.. Igen, dovenskab og mega mad forbrug (Nærrig dansker, ahem).
 • Blomster på arbejde. Okay, den her synes jeg er mærkelig. Der er et utal af piger/kvinder fra mit job som får leveret blomster til dem på arbejde fra deres kærester og mænd. JEG FORSTÅR DET IKKE! og det er virkelig ikke fordi jeg er misundelig! Men ville synes det var så pinligt hvis J sendte mig blomster på arbejde – og jeg ville til en hver tid hellere have dem leveret af J face-to-face end en eller anden random blomsterleverings mand? Jeg kan slet ikke forstå det. Nogle gange får jeg indtrykket af det er for opmærksomheden? Sker sådan noget i Danmark?
 • Rygere. Hold op hvor er der mange rygere på min arbejdsplads. Det er bare ikke særlig charmerende at have kollegaer som lugter af røg og går ud i tide og utide for at ryge – når vi andre ikke-rygere skal holde os til vores strikte pauser. Men sådan er det vel også i Danmark? Generelt ser man virkelig mange rygere på gaden herovre, noget som jeg ikke ser så meget i Danmark når jeg er hjemme. Men det hænger vel sammen med kulturen?

Haha nu må I ikke tro jeg hader at være her, for det gør jeg bestemt ikke. Jeg elsker mit job og er så glad for at bo i Bristol. Jeg forsøger bare at gøre tingene på min danske måde, og det går altså helt okay 🙂 Og det her er altså en generalisering, det gælder jo ikke for alle vel? 🙂 Men overordnet giver det jer måske en lille idé om hvordan det er at arbejde herovre ift. Danmark?

 

 

13 kommentarer

 • Jeg har hørt, at de arbejder jævnt mere derovre end vi gør. Dvs. går hjem kl 19-20 stykker hver dag. Mon dette har noget at gøre med drinks i arbejdstiden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Haha det kunne det meget vel have? Jeg har nu ok arbejdstider 8.30-16.30 hver dag med en times frokost pause.. Men dte tager langt tid at komme frem i trafik, saa man har altsaa ikke meget fritid maa jeg sige. Vi koeber heldigvis lejlighed 5 minutter fra arbejde, saa det bliver skoent at slippe for trafik samt at kunne gaa hjem og spise frokost 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er sandt for mange – man får fri kl. 17 eller 18 og skal derefter hjem – og i London er der mylder på den tid. Min mand er hjemme kl 18.30-19 hver dag…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes du har ramt det meget godt. 1 times pause som er selv betalt er så unødvendig – betyder at folk er hjemme meget senere. 9 timers dag er det jo, hvis man er fuld tid. .. Og så har du helt ret i det med det kedelige tøj og uniformer, som jeg vil kalde det. Dog er der casual Friday flere steder, hvis det er på kontor, så der kan man selv vælge – synes altid folk kommer i jeans de dage…I de fleste butikker kan man kun have sort tøj på – ikke noget med at skille sig ud der!
  Folk lever virkelig usundt – og underligt at vand koster det samme som cola og andre fizzy drinks – nogle gange mere.
  Og så er lønnen jo helt vild dårlig de fleste steder – her snakker vi om en timeløn en 13 årig tjener i DK. UK er dejlig på mange måder, men især London er alt alt for dyr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Haha det er nok mange danskeres opfattelse 🙂 Vi har ogsaa dress down eller mufti som de kalder det om fredagen hvilket er saa skoent 🙂 men generelt er det meget lettere at vaere kvinde paa job en mand, de har det svaert med dress code tror jeg. Jeg har godt hoert om de daarlige loeninger, har selv proevet det og det samme har min kaereste, Og selvom vi bor i Bristol, saa er huspriser altsaa som Kbh hvis ikke mere. Og alt er dyrt: foedevarer, benzin, restauranter – saa det er ikke helt som Danmark 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • ja vi kvinder kan nemmere komme afsted med forskellige outfits end mænd der gerne skal have slips og skjorte på… Her i London er det også galt – 11000 for en 1 bedroom… – priserne for mad, restauranter etc. er det samme som i DK, men så er boligpriser, offentlig trafik højere og lønninger generelt meget lavere (også selvom man betaler mindre i skat). Nu er jeg på barsel og kan ikke komme tilbage på arbejde, da børnepasning koster omkring 10000 om måneden!!! – og efter transport osv ville jeg næsten betale for at gå på arbejde… Folk i DK har det nu godt:) Men når først man bot her, så har man en slags had / kærlighed til London – man hader de nævnte ting men elsker folks åbenhed, mulighederne, byen…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Ja det er nemlig helt vildt dyrt og man faar meget lidt for pengene. Og jeg er saa skraemt af de priser for boernepasning, det giver jo ingen mening? Og forstaar slet ikke hvordan man overhovedte kan faa raad til det egentlig. Danskerne har det virkelig godt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  :heart_eyes: Tak for forklaring :kissing_heart:

  Nu kender jeg mest London, og har ikke prøvet at arbejde der, kun været på ferie/shopping. Men sidst jeg var derovre boede vi tæt på City, og når vi spise morgenmad om morgenen, så vi alle dem der var på vej på arbejde, gå forbi. Og der kunne man klart se en “uniform”. De unge piger (gætter på menige kontorarbejdere) havde flats, sorte strømpebukser (og det var sommer) en kort nederdel, mest

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Rigtig spændende indlæg, tak for det!

  Jeg kender kun London fra ferie/shoppeture, og der sidder penge nok lidt løsere end hvis man havde en hverdag i byen?
  Mit indtryk var/er nemlig at hverdagen i form af dagligvarer, fastfood og den slags var billiger? Men det er måske fordi man ikke tænker lige så meget i priser på en ferie?

  Sidst jeg var i London, boede vi på et hotel på kanten af the city, og hver morgen når vi spise morgenmad, kunne vi sidde og kigge ud på folk, der var på vej på arbejde.
  Der kunne man godt se ar der var en “uniform”. De unge kvinder, som jeg gætter var menigt kontorpersonale, gik næsten alle i flats, mørke strømpebukser, en meget kort bodycon nederdel, en skjorte eller pussybow top, og så en eller anden form for cardi, og så må vi ikke glemme Longchamp tasken som hang på alle.
  Den anden store gruppe var dem omkring 30, som virkede mere “professionelle, det var dem i hæle, en a-line nederdel, en hvid/lys skjorte, en blazer og så en Bays over skulderen. Jeg tror ikke engang at banker er så konservative i Kbh :grinning:
  Tror ikke jeg så en eneste på gaden i sneakers og jeans, før man kom ud til Camden. I København er sneakers og jeans nærmest fast inventar.
  Jeg elsker at du har Chloe flats i dit danske style indslag, men jeg frygter du ville blive skuffet over os herhjemme, for realiteten er vidst mere sneakers eller Havaianas. Når jeg “dresser up” til et møde eller kundebesøg med hæle eller Chanel flats, så kan man godt føle sig mærkelig og udenfor herhjemme.

  Nu vi er ved Chanel flats, så tror jeg aldrig jeg har set så mange par på et sted, som i Harrods, og jeg taler ikke om varer på hylderne! Man skulle nærmest tro det var dresscoden for at måtte komme ind i bygningen, ha ha.

  Det med 1 times forkost pause havde jeg næsten regnet ud, for pludselig der omkring frokosttid, så er alle Londons små pladser og parker proppet med kontorfolket, med alle deres Pret eller EAT poser og trekantsandwich. Er det meget unormalt med kantiner og betalt frokost i UK?
  I DK er en arbejdsuge de fleste steder 37-38timer, hvordan er det i UK? hvad med ferie, får man også 5-6 ugers betalt ferie i UK?

  Det virker også som om, at det er meget normalt at hænge ud foran pubs i timevis efter arbejdstid? og ikke kun om fredagen som der skrives. Det må da også kræve en god økonomi? og lever! og ikke mindst tid?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Saa fedt med en lang kommentar, elsker det 🙂

   Jeg tror du har faaet fat paa meget af det rigtige billede ift beklaedning. Tror dog London er en anelse meresofistikeret end Bristol hvor jeg bor – for folk ser altsaa ikke saerlig smarte ud i office wear. men de ligner jo alle hinanden. Har vaeret i London nogle gange paa det seneste pga. arbejde og kan sagtens nikke genkendende til den uniform du beskriver. Faldt over en kommentar paa Instagram forleden hvor en ledte efter et par trainers til at have paa paa arbejde, i bank.. Og ville bare oenske det var det samme herovre. Jeg har selv arbejdet i et stort financielt firma og det er jo helt tosset – for det goer altsaa ikek at man yder bedre 🙂

   Og sjovt du siger det med Chloe flats, jeg maa allerede paa en eller anden maader vaere farvet af kulturen herovre 🙂 Jeg tror dog jeg er en af de meget faa i Bristol som gaar i Chanel flats, haha – igen det er lidt noget andet i London 🙂

   Det eksisterer ikke i England med betalt frokost – eller medmindre du arbejder for Google eller et eller andet top moderne firma, saa er det for egen lomme Arbejdstimerne er 7 timer om dagen som fast, saa 35 timer ugentligt som minimum. I aar har jeg haft 16!!! dages ferie + 5 feriedage over jul og nytaar. Saa 21 dage – det er saa elendigt. Sidste aar havde jeg 20 betalte dage.

   Igaar kom solen dejligt frem lige omkring kl 17 og ALLE hang ud i timevis paa pubs. Jeg ved det fordi min far var i byen og vi selv var ude – ellers goer vi det aldrig. For man betaler alligevel naesten en 50’er for en oel eller et glas vin, saa det er ikke specielt billigt 🙂

   Og heldige dig med blomster, det er sjovt det ogsaa er saadan i DK – udover blomster i DK er 10 gange billigere end herovre – det er helt tosset 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hov forresten, det med blomster sker også i DK, og må nok erkende at det virker på mig :blush:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Her i London er et fuldtids job 40 timer om ugen og 9 timers arbejdsdag. Det er sandt at man kun har nogle af 20 dage ferie om året.
   Det med blomsterne er SÅ træls – der er kun få steder at købe blomster og så er de super dyre. Her hvor vi bor koster 5 pæoner 150 kr!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Hold da op, jeg har 7 timers arbejdsdag i Bristol og det er uden pause inkludere, så med pause 8 timer.. men det bliver selvfølgelig ofte til en time mere hver dag,, 9 timers arbejdsdag lyder som meget, underligt der er sådan en forskel 🙂 Kan slet ikke forstå at de skal koste 150kr? Købte 5 stk i Aldi forleden og de kostede £3.. Men har heller ikke blomstret vildt pænt.. Prøv Marks&Spencers eller et blomster marked i Camden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ready for Barcelona