24012015

Recipe // Thai Sweet Potato Soup

thai_sweet_potato_640x371

//COOKING// Hej med jer. Jeg sidder pt med et halvt ben i køkkenet da jeg er ved at lave denne lækre Thai suppe, og tænkte at jeg lige ville dele opskriften med jer mens kyllingen koger 🙂 Jeg elsker Thai mad og denne suppe er fantastisk til en kold dag som idag hvor man mest af alt har lyst til at putte sig under dynen med en god film. Håber I har nydt jeres weekend?

Ingredienser:

  • 1spsk solsikke olie
  • 2 skalotteløg, fint hakket
  • 1 sød kartoffel skåret i 1,5 cm tern
  • 1 spsk Thai rød Curry Paste (jeg bruger Mae Ploy’s)
  • 165ml Kokosmælk
  • 1 bbouillonterning
  • 3 reder af tørre æg- eller risnudler
  • 1 lime
  • frisk koriander til servering

Fremgangsmåde:

1: Varm olien i en gryde og steg skalotteløg i 3-4 minutter til de er bløde. Tilføj de søde kartofler og rør det sammen.

2: Tilsæt Curry Paste og derefter kokosmælk. Opløs bouillon terningen i 700ml kogende vand. Hæld den kogende bouillon over kartoflerne og lad det simre i 20 minutter.

3: Mens suppen koger, kog nudlerne efter anvisning på pakken.

4: Når kartoflerne er møre, hældes nudlerne i suppen samt saften fra en halv lime. Serveres med friske koriander på toppen.

Ekstra: Jeg laver min egen bouillon ved at koge en hel kylling med grøntsager i en time. Jeg tilsætter en bouillon terning til det kogende vand og bruger istedet. Kylling trævler jeg og serveres i suppen, som lidt ekstra fylde.

TRANSLATION: Am currently cooking this lovely soup and thought I would share the recipe with you guys:

Ingredients:

 

  • 1tbsp sunflower oil
  • 2 shallots, finely chopped
  • 1 sweet potato, cut into 1.5cm cubes
  • 2tbsp thai red curry paste
  • 165ml can coconut milk
  • 1 stock cube
  • 3 nest or 190g dried fine egg noodles
  • To Serve
  • Fresh coriander

1 Heat the oil in a saucepan and cook the shallots for 3 – 4 minutes until softened. Add the sweet potato and toss together.

2 Stir in the curry paste then add the coconut milk. Dissolve the stock cube in 700ml of boiling water, add to the pan and leave to simmer for 15 – 20 minutes.

3 In the meantime, place the noodles into a bowl of boiling water and leave to soak for 5 minutes.

4 Once the potato is tender, drain the noodles, add to the pan stirring well. Squeeze the juice of 1/2 fresh lime and stir into the soup. Serve with a sprinkle of fresh coriander.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24012015