Grey Leopard Vans

Lad os diskutere verdenssituationen? – eller bare Isabel Marant Sneakers

Dette indlæg bliver et af de længere af slagsen og måske lidt tungt. Det er dog en debat jeg har haft kørende inde i mit lille hovede i et stykke tid, og derfor vil jeg gerne dele mine holdninger med jer og høre jeres mening. Hvis I vil være med? Skal nok prøve at skrive levende og knap så tungt 🙂 Here goes:

Da Isabel Marant først lancherede den über populære ‘Bekket Boot’, den med velkro, wedge og sneakers i én? var jeg virkelig ved at gå ud af mit gode skind. Jeg synes de var afskyelige og mindede mig og ting jeg slet ikke tør nævne her på bloggen (enten hader man eller elsker man dem – I know). Det skal ikke være nogen hemmelighed at alle andre brands med lidt respekt for sig selv har forsøgt ihærdigt at kopiere denne idé – og det lykkes sjældent hvis du spørger mig!

Nå, til sagen. Jeg hader ‘Bekket’, men synes tilgengæld ‘Bobby’ modellen er lidt finere og mere mig (perfekt stylet af Kate Bosworth) og jeg har kigget en del på nettet efter den udsolgte sag. En dag gik jeg forbi Filuca V’s vindue, som sælger IM i Aalborg. Her stod Bobby, men dagen efter var hun væk. Jeg snakkede med en sød ekspedient, for jeg vil rigtig gerne prøve sagen på og se om det overhovedet er mig med sådan en combo af sneaker og wedge. Den søde ekspedient fik, med noget pres, skrevet mig på venteliste (bobby kommer mellem november og februar!) så jeg bare kunne ‘prøve’ herlighederne på. Det er også fint nok. Men nu kommer vi til prisen; godt og vel 3200,-! For.et.par.egentlig.grimme.men.moderigtige.sko???

Mine tanker strejfer! For er det egentlig noget man bare gør som studerende? Spare så mange penge sammen for et par sko der med sikkerhed ikke er moderne om 1-2 år? (I husker vel Buffalo’s). Djævlen inde i mig skriger ‘ja’ – for så er man med på moden med ægte IM sneakers! Men fornuften skriger ‘nej’! Tænk hvilke klassiske luksus items man kan få for 3200 som vil være moderne indtil man bliver træt af dem. Fornuften sejrede idag, og derfor bestilte jeg en kopi af Bobby via ebay til 300 ,- Så må vi se om den moderne sko egentlig er mig.

Jeg kunne super godt tænke mig at høre hvad I synes? Måske ikke i forhold til lige præcis IM, men også i forhold til andre moderigtige og meget dyre tendenser. Hvad ville I gøre?

Haha et lidt intetsigende indlæg, men alligevel meget sjovt at høre forskellige meninger. Min kæreste rystede bare på hovedet da han så ‘collagen’ og jeg forklarede mit dilemma 🙂

25 kommentarer

 • Jeg ville aldrig gøre det. Jeg har absolut intet imod at betale mange penge for mine ting, men det er altid ting som jeg ved jeg vil være glad for. Skal jeg afprøve en trend bliver det via highstreet butikkerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona

  Her er også et godt bud fra Asos: http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=2252033

  De er enda også nedsat i 10 dage (eller sådan noget) frem..

  overvejer om jeg skal købe dem, for ved sku heller ikke om jeg vil få dem brugt …

  jeg ville aldrig købe sådan nogen sko for 3200 kroner .. men det er jo en smagsag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Køb dem da, til den pris? 🙂 Og hvis ikke andet, så kan man jo altid prøve at få dem solgt på TS eller et loppemarked 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hmm… Jeg ville ikke gøre det, hvis det kun var for at moderne. Jeg ville heller ikke bruge så mange penge på noget, alle og deres mor har. Når det er sagt, så er jeg faktisk også rigtig vild med Bobby-støvlen, og ligesom dig er jeg ellers heller ikke så vild med wegdesneakers. Jeg tror sagtens, at Bobby kunne holde i flere år.
  Min konklusion må dog være, at med en sko, som er så efterlignet, så ville jeg finde en billigere version eller vente til jeg forelsker mig i noget andet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   haha præcis 🙂 og kan man ikke hurtigt forelske sig i noget andet? 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende debat:-)
  Jeg har både Bekket og Bobby og jeg elsker dem begge;-).
  Men jeg havde faktisk forventede, at mine mandelige kollegaer eller min kæreste ville mene, at de var ufattelig grimme – men nej!!!!
  Og ja de er dyre og måske ikke så hotte om 2 år, men sådan er det jo med det meste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Nej hvor genialy? Havde sådan håbet at der var nogle af jer der rent faktisk havde dem så jeg også kunne høre jeres mening 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Generelt synes jeg ikke man skal tænke for meget over, “hvad man bør gøre med sine penge når man er studerende”. Det er man selv herre over, og man skal altid gøre hvad man selv føler, er det rigtige. Med det sagt så synes jeg det er FINT du har bestilt den billige udgave af denne type sko på Ebay, i stedet for at kaste så mange penge efter den dyre model. Som du selv siger, så tror jeg i den grad den stopper den med at være moderne på en tidspunkt. Jeg bruger sjældent mange penge på noget som jeg er bange for er en “døgnflue” – du skal nemlig passe på med, at hvis du så f.eks. køber den dyre model, så gør der ikke længe før du har fået øje for noget andet du gerne/hellere vil have.

  Jeg tænker basis items som f.eks. en mega lækker læderjakke, en superlækker lædertaske, en uldfrakke eller noget i den dur – dér må man virkelig gerne spendere lidt ekstra, da det skal kunne holde til at blive brugt rigtig meget. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Jeg kunne ikke være mere enig mht. økonomi og SU, og som sagt tidligere, så synes jeg at det er ok at bruge mange penge på mode, så længe man har råd til det og ikke skal ud og låne penge for at være med på moden 🙂 Og du har helt ret i at jeg sikkert vil finde en anden ting jeg hellere ville have lige efter at have købt dem hvis det var 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes, du gør det rigtige ved at bestille de billige for at ‘teste’ tendensen. Du virker nemlig til at være meget i tvivl. 😉
  Tror altid det er sådan med tendenser. Da jeg købte mine Pistol støvler overvejede jeg også, om det bare lige var smart i dén periode. Ved godt at de ikke er lige så ‘crazy’ som IMs, men det var alligevel 2600 kr. Og så står man her, 3 år senere. Dé støvler var ALLE pengene værd.
  Det er nok også forskelligt fra person til person. Jeg har kastet en del penge i flere ting hjemme ved mig, men har endnu ikke fortrudt noget af det. Jeg gider derimod ikke købt alt highstreet og billigt, men vil hellere bruge penge på noget lækkert. 😉
  Konklusion: Hvis du ender med at være vild med tendensen, synes jeg sagtens du kan bruge 3200 kr. på et par IM! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Kan godt forstå du er glad for dine Pistols, men det er også bare en helt anden sag. Det er jo en gennemført lækker læder støvle som man ved man ikke går galt i byen med. Lidt det samme som læderjakken, ikke? Synes bare det er snot-dumt at skulle smide så mange penge efter en døgn flue, for ja, de vil uden tvivl ende på TS en dag til 300,- eller sådan noget? 🙂 Men ja, nu prøver jeg ebay modellen, og hvis jeg bare ikke kan leve uden den rigtige model, så må jeg jo se hvad jeg gør og kan få mig til 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er jeg nok bare riiiiiiigtig fornuftig og kedelig. Men for det første: Jeg har fra dag 1 syntes, at Bekket var virkelig, virkelig, virkelig grim og undret mig helt vildt over, at den var så populær i blog- og fashion-land. For det andet: Når noget er meget, meget populært og moderigtigt, vil jeg sjældent betale i dyre domme for det – netop fordi, at jeg formentlig ikke kan bruge den året efter. Så vil jeg hellere bruge mange penge på et helt klassisk item, som holder mange, mange år – og så købe den billige kopi eller highstreet-udgaven af de meget moderigtige ting. Så alt i alt: Havde utvivlsomt valgt at gøre, som du gør. Og næste år, når du står med en opsparing til endnu en lækker Chanel-taske, vil du grine din røv i laser over dem, der nu har et par meget dyre og grimme sko til salg for en slik på Trendsales;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Hahahah søde Line – du har fuldstændig ret, intet mindre. 🙂 Og hvor er du sjov 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis jeg havde 3200 kr i overskud ville jeg hellere bruge dem på et mere klassisk item som jeg ved, ville holde i længere tid – men det er jo en smagssag vel

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Jeg er fuldstændig enig søde Stine 🙂 (Mulberry taske host, host)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Jeg synes det er helt fint, at du har købt en kopi af “Bekket” hjem for at få afprøvet tendensen. For som mange andre skriver, så kan det sagtens være en døgnflue, som er død og begravet næste år.

  Med det sagt, så synes jeg at den slags sneakers i alle afskygninger er så utroligt grimme og jeg forstår ikke, hvorfor de er blevet så hypede? Selv kunne jeg aldrig finde på at hoppe i sådan et par, hot eller not… – jo, jo, hvis jeg sådan lige fik et par af den ægte vare foræret kvit og frit, skulle jeg da nok afprøve dem 😉
  Nu er jeg aldrig sidst med det første, men vil gerne kigge lidt rundt i gadebilledet for at finde ud af, hvad JEG kan lide. Ikke hvad blade, bloggere og designere mener, jeg SKAL kunne lide! – Og ja, jeg bruger ind i mellem for mange penge på high street for at kunne afprøve en tendens, men kan jeg lide den, så kan den sagtens blive en klassiker – i min garderobe. Som kommer frem år efter år også efter, at den er gået håbløst af mode i blade og blog-land 😉

  For mig handler mode om at være tro mod sig selv, mod sin stil og det man selv kan lide og ikke om, hvad man “skal” kunne lide.
  Hoppede da også selv med på både LV logo – og Gucci bølgen i sin tid, selvom jeg synes LV logo er noget af det styggeste plastik til prisen. Men i en periode, var jeg jo “helt vild med det”… Til gengæld fandt jeg så ud af, at jeg faktisk godt kan lide andre mønstre fra begge designere så længe, det ikke er det vildeste logo-flash. Så det er jeg tro mod i dag.

  Hvad man som studerende kan “tillade” sig at bruge sine penge på, det må vel være op til den enkelte? Hvis du ender med at ville leve af havregrød en måned for at købe “Bekket” eller “Bobby” hjem, så fred da med det 🙂
  Nu er jeg jo nogle år ældre end dig, og er der noget jeg “fortryder” mode-wise fra da jeg var i din alder er det nok, at jeg hoppede med på snart sagt en hvilken som helst tendens for at være IN. Set i bakspejlet ville jeg langt hellere have investeret i nogle fede, klassiske items – både til hjemmet og garderoben – som jeg stadig kunne have haft glæde af i dag. Blot en tanke fra en halvgammel dame, som stadig prøver at være lidt hip 😉

  Stort klem til dig og mange varme tanker
  Fie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Åh igen Fie, jeg elsker dine kommentarer 🙂 Så geniale! Og hey, ligegyldig hvilken alder man har, kan man da altid være med? 😉 Men nej, jeg forstår alle dine argumenter, ned til hver eneste detalje. Og jeg forsøger nemlig at være tro mod mig selv, så jeg ikke på et tidspunkt kommer til at fortryde dybt at jeg klantede mine penge væk på dumme tendenser 🙂 Hvad angår hvad man skal bruge sine penge til på SU, så har jeg det bare sådan, at så længe man har råd til det, så kan man gøre hvad man vil 🙂 Hvis man skal ud og hæve på kassekreditten for at købe et par IM sko, så er det langt ude 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu jeg er i SU skoene, for en stund, er jeg tvunget til “alternativerne” – og det vil jeg langt hellere, medmindre det drejer sig om tasker eller tilbehør. Der vægter jeg kvaliteten højest. Jeg bruger mine sko på een sæson, og nægter at smide 3.200,- for et par sko, når 1/10 kan gøre det for en lige så OK kvalitet.

  Godt indlæg!

  /Linda
  http://www.bruun-by-bruun.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Jamen så er vi jo i samme situation rent økonomisk 🙂 Jeg kan helt sikkert godt forstå dig! Ville også til en hver tid vægte at købe en død lækker designer taske, eller et par Louboutin hvis det skulle være sko – da de er helt klassiske 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg må indrømme at jeg er ret vild med Bobby/Boston/Betty modellen, fordi den ikke ser lige så kluntet ud som Becket og hvad de ellers hedder. Helt ærlig dybest set ligner de jo bare en klumpfod, men ja prisen er simpelthen for åndssvag. 3200,- er jo tosset mange penge. Så selvom jeg er meget imod kopi versioner, glæder jeg mig til at høre hvad ebay modellen kan levere. Alternativt kunne det jo være en ide…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Haha er helt enig med ‘klumpfoden’. det er sjovt hvad der kan blive ‘in’ ikke? Men ja, 3200 er rigtig mange penge. skal nok opdatere når jeg får ebay versionen hjem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan ikke alle de navne som Isabel Marant slynger om sig for de her sneakers. Bekket, Bobby, Bazil…osv.
  Jeg kalder dem med velcro eller snører 🙂 Jeg har 2 par af dem med velcro og et par med snører. Skinsygt, ja, måske vil nogen nok sige. Men jeg kan med alvor sige at de er nogle af de bedste sneakers jeg har haft. De er lavet i super god kvalitet. Jeg har prøvede at købe en efterligning, men det var bare ikke rigtig det samme. Det er ligesom når man har haft en Isabel i hånden, så er man altså solgt og alt andet bliver bare ligegyldigt. Det kan dem som har prøvet en model a la Acne Pistol nok godt genkende, når de så beslutter sig for et par fra Acne. Kvaliteten og komforten er bare ikke det samme, og det gælder også her.

  Jeg går super godt i bobby, bekket, bazil :-), og har faktisk gået med et par i dag på jobbet. Det er også dem jeg foretrækker at trave København tyndt med, de er skabt til at gå langt og på brosten 🙂
  Da jeg så dem første gang tænkte jeg ikke at de var grimmme overhovedet, næh …jeg tænkte juhuu…sneakers med hæl. Perfekt! skabt til mig, for jeg elsker sneakers/street mode, men desværre får jeg ondt i mine fødder at gå med flade sko i længere tid. Så med 4 cm hæl var det ikke mindre end perfekte til mig.

  For mig er det ikke for at følge moden slavisk, men jeg synes virkelig de er fine og manden synes også de er cool. Det kommer fra en mand som bedst kan lide at se mig i stiletter 🙂 faktisk købte vi det første par sammen i Paris. Han kan virkelig være en nørd når det gælder skind og forarbejdning. (en familie handicap 🙂 og han synes de er super fine lavet.
  Til gengæld kan jeg huske Buffalo dillen fra min ungdom, som slet ikke var mig overhovedet!! Ligesom Converse synes jeg er super cool, men de er desværre helt flade og kan ikke gå i dem i længere tid. Så de to springer jeg pænt over.

  Det var bare lidt for en som er vilde med Isabel Marant Sneakers. Jeg vil bare sige en ting til sidst og det er hvis man ikke har prøvet et par og hvis det er muligt så skal I altså prøve dem. De er altså virkelig lækre at føle på og have på 😀

  /CHAU

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Mega props til dig for at lægge op til en sådan debat. Det ser jeg alt for sjældent hos de modeblogs jeg følger. Der handler det som oftest om blog-followers mening om det bloggeren ifører sig. Ret intetsigende når man efterhånden har rundet de 30:-)! Så tak for et på ingen måde tung men inspirerende indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Er det rigtigt? 🙂 Jamen tak for det, er da glad for at jeg (også) kan lave ikke intetsigende indlæg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grey Leopard Vans